Melisa Karakurt’tan ilk EP: Nefes

Melisa Karakurt'tan bir EP geldi, adı Nefes. EP'de Nefes, Sonum Sana Mı, Kayboldum, Bu Bi' Rüya ve Herkes Kendine Gidince isimli şarkılar var. 

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Nefes şarkısı 2020 yılından tanıdığımız ve bildiğimiz bir şarkı. Melisa Karakurt'un kimliğini temsil eden bir şarkı Nefes. Bu yüzden hem EP’nin adını Nefes koymuş hem de şarkıyı EP’ye dahil etmiş. 

Şarkıların sözü ve müziği Melisa Karakurt'a ait. Müzik prodüktörlüğünü Poyraz Kılıç, Tuncel Eylik, KO! (Kaan Kera & Ozan Emre Keser), Yaşar Görkem Arslan ve Polen üstlendi. Görseller ise Emre Çelebi, Zeynep Yenge Vintage ve Eda Kozat imzası taşıyor. 

Melisa Karakurt uzun zamandır severek takip ettiğim ve dinlediğim bir sanatçı. EP'yi ilk dinlediğimde, şarkıların öylesine yapılmamış ve bir hikayesi olduğunu hatta sırasıyla dinlenmesi gerektiğini hemen anlamıştım. Sonra ikinci kez dinleyip, kitap okur gibi, sadece şarkıları değil, şarkıların ardında ki Melisa Karakurt’a kulak verdim.

'Nefes' şarkısını dinledikçe, kendiyle savaşan bir insanın, kendine karşı kazandığı zaferin hissini alıyorum. Hepimizin zaman zaman yaşadığı en çok kendine kızdığı dönemden kopma bir şarkı sanki. Büyümek dediğimiz o yolun bir parçası.

'Sonum Sana Mı' şarkısı, deli gibi aşık olmanın verdiği kendini kaybetme korkusunu anlatıyor bence. Bir yanı aşka teslim olmak isterken, diğer yanı aşktan kaçmak istiyor sanki. İnsanın aşık olan kişiliğiyle tanışma evresinden bahsediyor. 

'Kayboldum' bir gidişin ardından, yolunu kaybeden kişinin minik isyanını anlatıyor. Bir ayrılık sonrası alışma sürecini hatırlattı bana dinlerken. Gidenin gittiği, bitenin bittiği ve insanın hem aşkının hem de hayal kırıklığının içinde kaybolduğu evreyi anlatan bir şarkı gibi. 

'Bu Bi' Rüya' şarkısı, zorlu bir süreçten sonra, kendiyle yüzleşen insanın, yeni benliği ile tanışmasını anlatıyor sanki. Biraz da tekrar denizlere yelken açmaya cesaret etmesinden bahsediyor. Kırıldığı yerden iyileşen ve tekrar uçmaya cesaret eden bir kadının, yeniden kanatlanmasını tadı var şarkıda. 

'Herkes Kendine Gidince', kendini affeden bir insanın mutlu zaferini anlatan bir şarkı bence. Bir sürü yaşanmışlık, bir sürü göz yaşı ve bir sürü hayal kırıklığından sonra, anka kuşu gibi küllerinden doğan bir kadının kendiyle barışma hikayesi gibi.

Bir sanatçının dinleyicilerine verebileceği en değerli şeyi vermiş Melisa Karakurt. Belki de kendi kendine bile itiraf edemediği, içinde ki gizli saklı limanları, dinleyicileriyle paylaşmış. Her şarkısı yürüdüğü yollardan ve Melisa Karakurt'tan bir parça gibi.

Melisa Karakurt'un güçlü sesi ve şarkıların hikayesi sayesinde, ortaya kitap gibi bir iş çıkmış. Her şarkıdan sonra, diğer şarkıyı merak ediyor insan. Kitap okurken, hikayenin devamını merak eder gibi. 

Melisa Karakurt’un ilk EP'si 'Nefes' tüm dijital platformlarda sizleri bekliyor.