Lavta'dan yeni şarkı: Ah Be Kardeşim

Lavta'nın yeni şarkısı Ah Be Kardeşim çıktı.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Alternatif müziğin yeni isimlerinden Lavta grubu, uzun zamandır üzerinde çalıştıkları EP’leri EFSUN’un ilk şarkısı AH BE KARDEŞİM tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

Lavta'nın halihazırda birbirinden güzel 4 şarkısı var. Bu kez 5 şarkılık bir EP ile çıktılar karşımıza. 

Şarkıların hepsi grubun solisti Yusuf Avşar'a ait. Lavta grup olarak hem bütün şarkıların sözü ve müziğine imza attılar, hem de şarkıların aranjesini ve düzenlemesini üstelendiler.

Mutfağından başlayarak sahne doğru taşıdıkları şarkıların keyifli bir tadı var. Kimliği oturmuş ve yaptıkları işten emin bir alt yapı enerjisi var Lavta'nın. 

Ah Be Kardeşim kendini salmışlığın isyanını anlatıyor biraz. Dağınık bir zihnin içinde dibe vuruş dönemini hatırlattı bana. Hepimizin zaman zaman yaşadığı ve insan olduğumuzu iliklerimize kadar hissettiğimiz bir an gibi.

Şarkıların her aşamasına dokunmuşluğun özgüveni hissediliyor şarkıları dinlerken. Ah Be Kardeşim’e kadar uzanan yolculuklarına baktığımda, her yeni şarkıya daha fazlasını katmışlar. Kalıplara sığmayan bir rock grubu ile karşılaştım ben. 

Bambaşka bir enerji Lavta, grup üyeleri de öyle. Dört mevsimi ortak bir noktada buluşturmaya karar verip, müzik yolcuğuna çıkılmış gibi. 

 

Çok uzun zamandır huysuzum ve tatsızım, girmiyor odadan içeri aydınlık şansızım! Uyku tutmuyor uyanıkta durulmuyor ayarsızım! Bugüne kadar hayatta kalmayı nasıl başarmışım..

Neden Lavta? Merak ettim açıkcası. Belki bir röportajda tekrar buluşuruz. O güne kadar Lavta'nın şarkılarında buluşalım. 

AH BE KARDEŞİM Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda sizi bekliyor. 

Lavta ile tanışın: 

Vokal: Yusuf Avşar

Gitar: Enes Kahraman

Davul: Esat Mestan

Bas Gitar: Ali Eren İpek