Haftanın En İyi Şarkıları

Geçtiğimiz haftalarda yine birbirinden güzel şarkılar çıktı. Sizler için en beğendiklerimi aşağıya bıraktım.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Madrigal - Senden Yoksun

Madrigal’den yeni bir şarkı geldi: Senden Yoksun.

Yeni bir hit parça olacağı her halinden belli olan bir şarkı geldi yine Madrigal’den. Sözü ve müziği Anıl Erdem Cevizci’ye ait olan şarkının kayıt ve mix’i Mert Kasap ve mastering’i Başar Yakupoğlu imzası taşıyor.

Madrigal Seni Dert Etmeler şarkısıyla ortalığı kasıp kavurmuştu. Hala hepimizin dilinde dolanıyor bu şarkı. Peşinden Dip şarkısı listelerin en üst sıralarında yer edinmişti kendine. Şimdi ise yeni şarkıları Senden Yoksun ile listeleri ilk günden alt üst edecekleri kesinleşmiş oldu. 

Senden Yoksun her ne kadar hareketli ve ritmik bir şarkı olsa da, sözleri çok duygusal. Zor bir gecenin sabahında, hayata yeninden başlayacak gücü kendimizde ararken, pencereden uzun uzun bakarken dinlemelik bir şarkı.

Madrigal’in enerjisi bağımlılık yapıyor ve bu yüzden belirli bir kitlesi yok bence. Enerjisine karşı koyamayan herkesin ortak noktada buluştuğu şarkıların sahibi Madrigal. Senden Yoksun kasıp kavuran türden bir şarkılar olacağı belli. Bir kere dinleyince, bir daha içinden çıkamıyor insan. Hem sözleriyle hem de alt yapısının içinde barındırdığı bulaştırıcı ritimiyle, aylarca hatta belki de yıllarca dinleyeceğimiz bir şarkı olmuş.  

Bugün bir sonmuş gibi benimle kal diyor Madrigal..

O’ndan başka derdi olmayanlara gelsin..

Gökçe - Biz Böyle Değildik

Gökçe’nin yeni şarkısı çıktı: Biz Böyle Değildik.

Gökçe bu kez duygusal bir şarkıyla geldi. Pasaj müzik etiketiyle yayınlanan şarkının sözü ve müziği Gökçe'ye, düzenlemesi Görkem Yenilmez'e ait. Şarkının künyesine baktığımızda, gitar ve bas gitarda Ozan Doğan Ariz ve Güngör Uçak’ı görüyoruz. Davulda Neco Tunç Engin ve klavyede yine Görkem Yenilmez var. Şarkının mix ve mastering’i ise Arıkan Sarıkaya imzası taşıyor. Şarkının video klibini İdil Dizdar ve Said Dağdeviren çekti.

Gökçe dediğimiz zaman kıpır kıpır şarkılar geliyor aklımıza ama bu kez Gökçe’yi duygusal kimliği ile görüyoruz. ‘Biz Böyle Değildik’ iki aşığın zaman içinde değişimini ve birbirlerinden kopmalarını anlatıyor. Bazen büyük bir aşkla çıktığımız yolun sonuna sandığımızdan daha çabuk varabiliyoruz. Hiç bitmeyecek sandığımız duygularımız bitiyor ve hiç gitmeyecek sandığımız insanlar gidebiliyor. Biz Böyle Değildik hepimizin zaman zaman yaşadığı hayal kırıklığının şarkıya bürünmüş hali.

Gökçe her ne kadar hareketli ve enerji iksiri gibi şarkılarla hayatlarımıza misafir olsa da, Gökçe ile duygusal bir şarkıda buluşmanın tadı bir başka güzel. Duygusal kimliğini en az kıpır kıpır kimliği kadar çok seviyorum.

Oysa ben sana bakarken titrerdim deli gibi diyor Gökçe.

Hala içi titreyenlere gelsin..

Gökçe Kasacı - Derin Sularda

Gökçe Kasacı’nın yeni şarkısı Zoom Music etiketiyle çıktı: Derin Sularda

Gökçe Kasacı’yı ‘Dalımdan Kopmalıyım’ isimli şarkısıyla tanıdım ben. Güçlü ses rengi şarkının ilk saniyelerinde dikkatimi çekmişti.

Sözü ve müziği kendisine ait olan yeni şarkının tüm stüdyo çalışmaları Kargo grubundan tanıdığımız Selim Öztürk tarafından yapıldı. Şarkının mastering işlemleri ABD Nashville’li şirket True East Mastering’den Alex McCoullough imzası taşıyor.

Derin Sularda insanın kendi içinde kayboluşunu anlatıyor sanki. Çeşit çeşit duygular arasında kaybolan ama o duygu yoğunluğu içinde tekrar yolunu bulmaya çalışan bir insanın hikayesine tanıklık ediyoruz.

Şarkının ismi gibi derin sözleri ve etkileyici hikayesinin Gökçe Kasacı’nın güçlü sesiyle birleşimi sayesinde, bir kere dinlemeye başlayınca, bir daha içinden çıkamayacağımız türden bir şarkı çıkmış ortaya. 

Ah, derin sularda yüzüyorum bir başıma diyor Gökçe Kasacı.

Kendi içinde kaybolanlara gelsin..

Dolu Kadehi Ters Tut & Ozbi - Bayılırız Deliliğe

Dolu Kadehi Ters Tut ve Ozbi’yi Ufuk Kevser prodüktörlüğünde bir araya getiren ‘Bayılırız Deliliğe’ isimli şarkı çıktı. Vokalleri Uğurhan Özay ve Ozbi’ye gitarları Mürsel Oğulcan Ava’a ait olan şarkının mix’ini Ufuk Kevser ve mastering’ini ise Gökhan Güler üstlendi.

Bayılırız Deliliğe bir özgürlük marşı. Dolu Kadehi Ters Tut enerjisi çok güçlü bir ekip. Bu güçlü enerji isyankar şarkı sözleriyle birleşince, insanı avuç içine alan şarkılar çıkıyor ortaya. Diğer yandan karşımızda Ozbi var, dimdik duruşuna ve cesur konuşmalarına hayran olduğum bir isim kendisi. Sahne enerjisi muazzam.

Bu iki güçlü ismin ortak bir şarkıda buluşmasıyla, içine hapis eden bir şarkı çıkmış ortaya.

Şarkının özgürlük teması zaten başlı başına muhteşem bir detay. Hem sözleri, hem de hareketli alt yapısı, insanı dünyadan koparan bir enerjiyle baş başa bırakıyor. Şarkıyı dinlerken dünya 3:30 dakikalığına duruyor sanki ve o süre boyunca insan içinde ne varsa dünyaya haykırabiliyor.

Şarkıya kapılmamak imkansız, öylesine dinlemekten öte, şarkıyı yaşamak ve yaşamak için şarkıya teslim olmak gerekiyor.

Geliyorlar üstümüze diye vazgeçeriz sanıyorlar diyor DKTT ve Ozbi.

Bu şarkı hepimize gelsin, özgürlüğümüze kavuşacağımız günlere gelsin..