Haftanın En Güzel Şarkıları: Seçkin Türk & Çağan Şengül, Zemin Kat, OldBoi

Geçtiğimiz haftalarda yine birbirinden güzel şarkılar çıktı. Sizler için en beğendiklerimi aşağıya bıraktım.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Seçkin Türk & Çağan Şengül - Ben Bilmem 

Seçkin Türk ve Çağan Şengül'ün ortak çalışması 'Ben Bilmem' tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

Geçtiğimiz aylarda 'Yangın' isimli albümüyle karşımıza çıkan Çağan Şengül, bu kez Seçkin Türk ile bir araya gelerek, muhteşem bir ortak çalışmaya imza attılar. 

'Ben Bilmem' mutsuz bir çiftin birbirine olan isyanını anlatan bir şarkı olmasının yanı sıra, içinde çok gerçekçi duygular barındırıyor. Şarkıyı dinlerken ne senle ne sensiz dediğimiz bir ilişkinin içinde sıkışmış bir çiftin yaşadıklarına şahit oluyormuş gibi hissettim. Biraz da hepimizin zaman zaman yaşadığı tanıdık duyguları yansıtıyor Ben Bilmem. 

Çağan Şengül'ün kadife sesiyle, Seçin Türk'ün sesindeki asilik muazzam bir uyum yakalamış. Seslerin yanına şarkının derin duygusunun eklenmesiyle, dinledikçe iç sızlatan bir şarkı çıkmış ortaya. Son zamanlarda dinlediğim ortak çalışmalar arasında, ses uyumu ve duygu yoğunluğu olarak en beğendiğim şarkılardan biri Ben Bilmem.

Bilmem nedir en fenası, ben bilmem hangimiz yüz karası diyor Seçkin Türk ve Çağan Şengül.

İçi sızlayanlara gelsin.. 

Zemin Kat - Dön Bana

Zemin Kat'ın yeni şarkısı 'Dön Bana' Wovie Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

Zemin Kat yine duygusal bir şarkıyla çıktı karşımıza. En son 'Seni Beklediğim' şarkısıyla bizleri duygudan duyguya sürükleyen Zemin Kat, yine buram buram aşk kokan bir şarkıyla çaldılar kapımızı. Sözü Oytun Karanacak ve müziği Sercan Budak’a ait olan şarkının düzenlemesi Abdurrahman Şimşek imzası taşıyor. 

Zemin Kat şarkılarının başka bir tadı var. İnsanın diline dolanan, dolandıktan sonra kolay kolay dilden düşmeyen şarkıların sahibi Zemin Kat.

'Dön Bana' bir ayrılığın ardından çaresizce bekleyen bir aşığın yaşadığı duygusal karmaşayı anlatıyor. Şarkının bir tarafı içinde çok tanıdık duygular barındırıyorken, bir tarafında yabancılık var. Birbirlerini tanıdıkça yabancılaşan çiftlerin iç yansıması gibi. 

Bir gram içmedim ama kör kütük sarhoşum diyor Zemin Kat..

İçmeden sarhoş olanlara gelsin..

OldBoi - Son

OldBoi'un 'Son' isimli yeni şarkısı Pana Crew Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

OldBoi yeni yılda çıkacak olan 4 şarkılık Ep'sinin ilk Son isimli şarkısını sevenlerinin beğenisi sundu.

OldBoi 'Son' isimli şarkısını şöyle anlatıyor: 

Vazgeçmek gerekiyor bazen, yeni umutlara yer açmak için, dibe vurup tekrar yüzeyde güneşi görmek için vazgeçmek gerekiyor. Son şarkısıyla OldBoi fırtınayla yüzleşmeye hazırlanıyor. Savaşmaktan yorgun düştüğü, rüzgara pes edip yelkenlerini kapattığı bir anda, karanlık suları kucaklamayı beklerken ona dokunan ‘'O'’ eli anlatıyor. Hiç beklemediği ama en çok da ihtiyacı olduğu anda.

OldBoi’nin uzun müzikal yolculuğunun Son’u, çocukluktan bu güne sahiplendiği tüm tınıların çok sıkı bir süzgeçten geçmiş, en sade haliyle sizlerle. Sözü, müziği, aranjesi, gitarları, miks ve mastering'i OldBoi'e ait şarkının son dokunuşu klarneti ile Çetin Doğan'dan geliyor. Son'un müzikal sadeliği, İbrahim Türkday yönetmenliğindeki klipte de etkisini gösteriyor. 

Yalanım yok düşledim hep gizlice belki de her gece son kez bu sefer diye diyor OldBoi.

Yeni başlangıçlara ihtiyacı olanlara gelsin..