Haftanın En Güzel Şarkıları: Kahraman Deniz, Veys Çolak, Batuhan Kordel, Taha Gürbüz

2023 yılının ilk şarkıları geldi. Ben de geçtiğimiz haftanın bana göre en güzel şarkılarını sizler için derledim.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Kahraman Deniz - Piraye

Kahraman Deniz'in yeni şarkısı 'Piraye' çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının düzenlemesini Cenk Çelik üstlendi. Mix ve mastering’i ise Gökhan Erken imzası taşıyor. 

Kahraman Deniz'i duygusal şarkılarla tanıyoruz ama şarkılarının enerjisi çok farklı. Piraye de öyle bir şarkı. Duygusu çok yoğun ama bir yandan insanın kalbine dokunsada, diğer yandan insanın içindeki ağırlığı hafifleten bir enerjisi var. Kahraman Deniz şarkıları biraz böyledir, insanın kalbinde taşıdığın kırgınlığı kendi kendine iyileştirmesi gibidir. 

Belli ki nazım geçmiyor sana, her güzel hikâye bitmeli aslında, şiirlerim yanar avuçlarında ve gider o piraye, dönmez asla sözlerinin detayı muhteşem. Kahraman Deniz’in salaşlığı arasındaki duygusalığa akmak diye bir şey var, yola çıkarken yol insanın gözünde çok büyüyor ama bir kere o yola çıktıktan sonra yol hiç bitmesin istiyor insan.

'Sen de biraz üzül beni kırdıysan bu kırıklarla bıraktıysan' diyor Kahraman Deniz.

Hala kırgın olanlara gelsin…

Veys Çolak - Her Gülüşe Kanma

Veys Çolak'ın 'Her Gülüşe Kanma' isimli yeni şarkısı çıktı. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının Mix ve Mastering'i Anıl Çifter imzası taşıyor. 

Veys Çolak son zamanlarda en çok dinlediğim isimlerden biri. Her yeni şarkısını çok severek takip ediyorum ama 'Her Gülüşüne Kanma' favorilerilerimden biri oldu. 

'Her Gülüşüne Kanma' herkesin kendine özel hikayesine uyan bir şarkı. Kimisi biten bir aşkın ardından dinler, kimisi yürüdüğü yolun sonu çıkmaz sokağa çıktığında. Hatta bazılarımız aynada kendine uzun uzun baktığı bir sabahın ya da gecenin uykusuzluğuyla savaşırken, kendiyle baş başa kaldığı en sessiz zaman diliminde. 

Bu şarkı bana en çok kendime kızdığım dönemi hatırlattı. Bazen insan en çok kendine kızar ya, öyle bir dönemde hissettiğim duygularım depreşti. Bazı duygular derin ve ağırdır. Veys Çolak o derin ve ağır duyguları olabildiğince hafifletip şarkıya dökmüş. Dinlerken yorulmuyor insan. Yanına güçlü bir ses ve sade bir yorum eklenince, dinlemelere doyamayacağımız bir şarkı çıkmış ortaya. 

'Her gülüşe kanma, ya zehirdir ya gözyaşı' diyor Veys Çolak. 

Bir zamanlar bir gülüşe kanmış olanlara gelsin.. 

Batuhan Kordel - Tanrıça

Batuhan Kordel'in sözü ve müziği kendisine ait olan 'Tanrıça' isimli yeni şarkısı tüm dijital platformlara yerini aldı.

Batuhan Kordel son zamanlarda dikkatimi çeken en güçlü söz yazlarlarının başında geliyor. Yazdığı şarkı sözlerinde hiç şüpheye düşürmeyen bir gerçeklik var, sanki ben anlatmışım Batuhan Kordel anlattıklarımı şarkıya dökmüş gibi. 

Sözlerinin yanı sıra, tarzının doğallığı ve şarkıya yansıttığı kimliğini çok seviyorum. Dinlerken yormayan, yormadığı gibi insanın kalbindeki yükleri hafifleten şarkıların sahibi Batuhan Kordel. Tanrıça da öyle bir şarkı. Çoktan unuttuğumuz ve içimizde bir yerlerde sakladığımız duygularımızı, sakladığımız yerden tekrar ortaya çıkarıyor. Kaçmaktan vazgeçen insanları ortak noktada buluşturan bir şarkı Tanrıça.  

'İnan zor değil, yalnız ölme düşüncesi beni kahreden başkasını düşünmesi' diyor Batuhan Kordel. 

Kendini yalnız hissedenlere gelsin.. 

Taha Gürbüz - Gelmezsin ki

Taha Gürbüz'ün önümüzdeki aylarda çıkacak olan yeni albümünün 'Gelmezsin ki' isimli beşinci şarkısı tüm dijital platformlarda yerini aldı. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının, mix ve mastering'i Eray Polat imzası taşıyor. Klibin yönetmen koltuğuna ise Umut Can Sevindik oturdu.  

 

Taha Gürbüz 'Gelmezsin ki' adını verdiği ve ilk olarak 15 yıl önce yazıp bestelediği şarkısında, biten bir ilişkinin ardından yaşadığı yalnızlığı anlatıyor. Bazen bir ilişki bitse bile, insan hala umut ediyor ve giden kişinin dönmesini bekliyor. Dönmeyenin ardından dinleyebileceğimiz en güzel şarkılardan. 

Hani bazen insan barışmak ve adım atmak ister ama gururu izin vermez ya, 'Gelmezsin ki' aşk ve gurur arasında denge kurmaya çalışan bir insanın hikayesini barındırıyor içinde. 'GEL' demek isterken, sadece 'Gelmezsin ki' diyebilen bir aşığın çaresizliğini anlatıyor aslında. 

'O kadar aramadım diye rahatım sanma' diyor Taha Gürbüz. 

Gururuna yenik düşenlere gelsin..