Geçtiğimiz Haftanın En Güzel Şarkıları

Geçtiğimiz hafta yine birbirinden güzel şarkılar çıktı. Sizler için en beğendiklerimi aşağıya bıraktım.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

NVZ - Zorum Var 

Kadın Mc'lere bir isim daha ekleniyor: NVZ'in ilk şarkısı 'Zorum Var' Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

İtiraf etmeliyim ki, basın bülteni geldiğinde önyargılı davrandım, özellikle şarkının trap tarzını temsil ettiğini okuyunca hem önyargılarım çoğaldı hem de pek bir beklentim yoktu ama NVZ beni kazanmayı başardı. 

'Zorum Var' hiphop tadında ve içinde trap soundları barındıran bir şarkı. Türkiye'de kadın MC sayısı oldukça az olduğu için, trap ile türk müzik sektörüne giriş yapmak hiç kolay değil ama NVZ 'Zorum Var' şarkısıyla müzik dünyasına iddialı bir giriş yapmayı başardı bence. 

'NVZ' Zeynep Naz Şahin isimli ve 1998 doğumlu genç bir kadın. Profesyonel sporcu kimliğinin yanı sıra, eğitim hayatı boyunca türkçe/yabancı akustik pop, alternatif ve jazz tarzlarında sahne performansı sergilemeye devam etmiş. 

'Zorum Var' kulakta kalan bir şarkı. İlk dinlediğimde tadına varamadım, iki-üç-dört derken, şarkıyı peş peşe defalarca dinlediğimi fark ettim. Şarkı tanıdık bir sound gibi ama yepyeni bir enerji barındırıyor içinde. Şarkıdan bağımsız Zeynep Naz'ın ekrandan yansımasını çok sevdim. Enerjisi çok yüksek ve hem ses olarak hem de tarz olarak hafızada kalan bir isim kendisi. 

Zorum Var NVZ'in ilk şarkısı olduğu için, doğal olarak fazlasıyla tatlı bir heyecan barındırıyor içinde. Çok daha yükseklerde uçabilecek potansiyelini görebiliyorum. Kanatlanmaya hazır, kendine güvenen ve çok yetenekli genç bir kadın var karşımızda. 

NVZ 'Zorum Var' şarkısını şöyle ifade ediyor: 

Zorum Var itiraf edemediklerimizin hikayesi. Hayatın bitmek bilmeyen karmaşıklığı, zamanı kaybetmişlik ve yaşama geç kalmışlık hissi, hepimizin yaşadığı duygulardan sadece birkaç tanesi. 

Belki de fazlaca bekledim her şeyin olmasını diyor NVZ. 

Trap soundlar içinde kaybolmak isteyenlere gelsin.. 

 

Merve Durceylan - İçimdeki Şarkılar

Merve Durceylan'ın yeni şarkısı 'İçimdeki Şarkılar' tüm dijital platformlarda yerini aldı. 

Sözü ve müziği Merve Durceylan’a ait olan şarkının düzenlemesini Kerem Çakıroğlu üstlenirken, enstrümanlarda müzisyen Emre Yılmaz eşlik ediyor. 'İçimdeki Şarkılar' indie-pop tarzıyla harmanlanmış bir şarkı. 

Merve Durceylan alternatif müziğin güçlü seslerinden ve 'İçimdeki Şarkılar' çok anlamlı bir şarkı. İnsanın yaşadıklarından ve kazandığı tecrübelerden sonra evrildiği insanla yeniden tanışmasını anlatıyor. Hepimiz yaşadıkça gelişiyoruz, büyüyoruz ve öğreniyoruz. Her adımımız bir sonraki benliğimize yaklaştırıyor bizleri. 'İçimdeki Şarkılar' aynaya her bakışımızda yeni benliğimizle tanışmamızın şarkıya bürünmüş hali. Dinlerken sözlerine içten eşlik ederken hatta ufak ufak ritim tutarken yakaladım kendimi. 

Merve Durceylan İçimdeki Şarkılar'ı "Şarkı her ne kadar bir ayrılık hikayesine dayanıyor olsa da, aslında hayatımızdan çıkan insanların ruhumuzda bıraktığı derin izleri konu alıyor. Bazen aynaya baktığımızda, evrildiğimiz kişiyi tanıyamıyoruz. İşte İçimdeki Şarkılar da bu başkalaşımın notalara dökülmüş hali." şeklinde tanımlıyor.

Aynadaki benle kapışıp duruyorum, ne çok hatırlattı beni bana diyor Merve Durceylan. 

Yeni benliği ile tanışmaya hazırlananlara gelsin.. 

 

Soner Han - Senin Olabilirim 

Soner Han'ın sözü ve müziği kendisine ait olan yeni şarkısı 'Senin Olabilirim' tüm dijital platformlarda yerin aldı. 

Soner Han birbirinden güzel şarkılarına bir yenisini ekledi ve bu kez 'Senin Olabilirim' isimli bir şarkıyla çıktı karşımıza. Soner Han 2000 doğumlu çok genç bir isim. Şarkı sözlerini kendi yazıyor, şarkılarının tüm müzikleri kendisine ait ve müzik yolculuğu boyunca yanında hep gitarı var. 

Pandemi döneminden beri yakından takip ettiğim bir isim Soner Han. O dönem Instagram hesabından yaptığı canlı yayınlarını izler ve şarkılarını dinlerdim. O zamanki dinlediğim Soner Han ile şu anki Soner Han arasında çok büyük bir fark görüyorum. Kendisini sürekli geliştiren, öğrenmeye devam eden ve büyüyen genç isimleri çok seviyorum ve Soner Han o isimlerin başında geliyor. Üstelik çok mütevazı ve ayakları yere sağlam basan biri kişiliğe sahip kendisi. 

Senin Olabilirim kendi içinde sevmeye devam eden ve aslında umudu olmadığı halde umut etmekten vazgeçmeyen bir aşığın hikayesini anlatıyor. Aslında platonik bir aşk hikayesi ama içinde hala umut barındıran bir şarkı. 

Soner Han 'Senin Olabilirim' şarkısını şöyle ifade ediyor: 

Bu şarkımda platonik bir duygu durumunu anlattım. Sözlerimi ve müziğimi elektronik bir sound ile harmanladığımda ortaya çıkan alternatif ama tanıdık, gücünü dinlerken hissedeceğiniz enerjik bir şarkı yapmaya çalıştım. Diğer şarkılarımda olduğu gibi bu şarkımda da üretim sürecinin en başından sonuna kadar tamamiyle tüm düzenlemeyi kendim yaptım. Bağımsız bir müzisyen olarak bunun zorluklarını aşarak kendi şarkı tarz ve tavrımı yaratabilmenin keyfini yaşıyorum.

Senin olabilirim hala diyor Soner Han. 

Kendi içinde sevmeye devam edenlere gelsin..