Doğan Duru'dan yeni albüm: Kafesine Uçan Kuş

Doğan Duru’nun 'Kafesine Uçan Kuş' isimli albümü çıktı.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Doğan Duru’nun 'Kafesine Uçan Kuş' isimli ikinci solo albümü Garaj Müzik / Pasaj Müzik etiketiyle yayımlandı. Albümde toplamda 15 şarkı var ve bu şarkıların sözü ve müziği Doğan Duru'ya ait.

Doğan Duru albümden şarkıları geçtiğimiz aylarda tek tek yayınladıkça, albümün tadını almaya başladık, en azından ne tarafa gideceği hakkında fikir sahibi olduk ama albüm bir bütün olarak bambaşka bir yere taşıdı o tek tek dinlediğimiz şarkıları.

Böyle bir albüm yapmak, böyle şarkılar yazabilmek ve söyleyebilmek büyük farkındalık gerektiriyor bence. Doğan Duru’nun kendini aştığı, sınırlarını zorladığı ve kendine doğru yolculuk yaptığı bir albüm olduğunu düşünüyorum. Kendine doğru yolculuk yaparken, bu yolculuk sırasında karşılaştığı kimliklerini bu albümde toplamış sanki. Müthiş bir şey bu, çünkü bir Sanatçı, dinleyicilerine verebileceği en maksimum değeri, kendi benliğinden katarak verebilir bence.

Dinlediğini anlayabilene çok hikayeler saklı albümde, şarkıları tek tek değil de, bir bütün olarak dinlemek ayrı bir güzellik katıyor. Kitap gibi akıyor, her şarkının bitişinde, diğer şarkıda ne çıkacak karşıma diye heyecanlanıyor insan. Bir puzzle gibi, her bir parçada, daha da güzelleşiyor bütün hikaye.

Çeşit çeşit duygular, acılar, travmalar, isyanlar, aşklar hatta erotizm saklı albümde, yani insan olmanın verdiği her türlü yükleri sırtından indirip, bir albümde birleştirmiş bir Sanatçının yolculuğuna şahitlik ediyoruz sanki.

Albümün bana göre duygusal anlamda en taşıması güç şarkısı kesinlikle 'Off', en ters köşe şarkıları 'Akvaryuma Yüzen Balık' ve 'Polisi Aramayın', buram buram aşk ve erotizm kokan şarkı 'Mühürlendim'. Ayrıca albümde en Doğan Duru şarkısı hangisi diye sorsalar, kesinlikle 'Kafesine Uçan Kuş' derim. Belki de bu yüzden albümün adı Kafesine Uçan Kuş'tur.

Kafesine Uçan Kuş - Resim: 1

'Kafesine Uçan Kuş' kalıplara sığmayan, duygusu inanılmaz ağır ama bir o kadar da kabullenmesi zor bir gerçekliğin birleşimi gibi. İnsanın içinde gizli saklı ne varsa, tek tek ortaya çıkaran bir albüm olmuş bence.

Son olarak 'Off' şarkısı çıktığında söylediklerimi tekrarlamak istiyorum, çünkü albümü en iyi bu şekilde anlatabileceğimi düşünüyorum. 'Kafesine Uçan Kuş' bir bütün olarak dinlediğimden beri içimde bir yerlerim ağrıyor ama anlamlandıramıyorum. Hani hasta hissederseniz ve doktora gidersiniz, doktor sorar nereniz ağrıyor diye ve ağırının yerini tam olarak tespit edemezsiniz ya, işte benim içimde tespit edemediğim bir yer ağrıyor..

Kafesine Uçan Kuş'un yolu açık olsun..

Albümün künyesi:

Kayıt: Ertan Keser

Miks: Doğan Duru

Mastering: Turgay Yıkılmaz

Tasarım: Mahir Uysal

Son olarak..

Bir dinleyici olarak naçizane albüme ait her şarkıdan bir cümle aldım ve birleştirdim. Benim Kafesine Uçan Kuşum’u aşağıya bırakıyorum..

Ben böyle değildim senle değiştim

Bugün kendimi bile bulamam ben

İster delirdiğimi söyle istersen hiç konuşma

Bırak beni ben kendim giderim

Çöz desen çözemem

Aklım dönüp duruyordu

Yeryüzü ve gökyüzü arasında bir yerdeyim

Hayat güzel falan değil kendini kandırma

İçimden akan kan kendi kanım değil

Sayende sevgilim dalgalı yürekler

Aşıktım çabuk aldandım

Kapat gözlerini bitsin bu oyun

Gözümü sana yumdum

Off

İyileşmeyecek bu yara nasılsa

Yolsuzum Yersizim Sensizim..