Doğan Duru’dan Muhteşem Solo Konser

Doğan Duru muhteşem bir solo konserle sevenleriyle buluştu.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Doğan Duru geçtiğimiz cumartesi günü Blind sahnesinde muhteşem bir solo konsere imza attı.

Redd grubu olarak sık sık birinden güzel konserlere sahne alan Doğan Duru, bu kez solo bir konserle dinleyicileriyle buluştu. 2 saat boyunca sevenlerini Epoch albümünden Kafesine Uçan Kuş albümüne doğru yolculuğa çıkaran Doğan Duru, Ahmet Kaya’ya uğradığı ve sahnesini Jazz esintileriyle renklendirdiği muhteşem bir konser verdi. Ayrıca orkestranın soloları gecenin unutulmaz detaylarından oldu.

Kafesine Uçan Kuş albümünün çıkış sürecini yakından takip etmiş biri olarak, hem Epoch hem de Kafesine Uçan Kuş şarkılarını Doğan Duru’dan canlı dinlemek çok heyecanlandırmıştı beni. 

Kafesine Uçan Kuş’un çok özel ve çok derin bir albüm olmasının yanı sıra, öylesine dinlemekten öte, yaşanması gereken bir albüm olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Doğan Duru’nun Kafesine Uçan Kuş duygusunu sahnede yaşamasına tanıklık etmek beni en çok heyecanlandıran tarafı oldu.

Bütün şarkılarının sözlerini kendi yazan kendi söyleyen ve her enstrümanını kendi çalan bir sanatçının duygusunu sahnede yaşamasına şahitlik ettik konser boyunca. Hem kendi yaşadı hem de bizlere yaşattı.

Doğan Duru’nun Redd’den bağımsız tarzı, güneş gözlüğü ve elindeki içkisiyle, bir arkadaş ortamında eğleniyormuşuzcasına unutulmaz bir konser izledik. Duygudan duyguya geçişler yaşadığımız ve tadının damağımızda kaldığı bu muazzam konser için Doğan Duru’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum.

Orkestra:

Davul: Berke Özgümüş
Saksafon: Tamer Taner
Kontrbas: Kağan Yıldız
Piyano: Kaan Bıyıkoğlu
Fotoğraflar: Naci Mert