Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ücretli aşı iddiası doğru mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son günlerde ortaya attığı ücretli aşı iddiasına, Almanya’da yaşayan biri olarak açıklık getirmek istedim.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Cumhurbaşkanı son günlerde Avrupa ülkelerinin aşıyı parayla yaptığını iddia etti. Avrupa’da yaşayan insanlar sosyal medya üzerinden asla paralı olmadığını ve ücretsiz aşı olduklarını söylemelerine rağmen, Erdoğan ısrarla bu iddialara devam etti. İlk okuduğumda bununla alakalı köşe yazısı yazayım dedim Almanya’da yaşayan biri olarak, sonra boşver bu iddialar ciddiye alınmaz dedim. Netice olarak kısa da olsa bir şeyler yazmaya karar verdim.

Şimdi ben 2 doz Biontech aşımı oldum ve hiçbir ücret ödemedim. Ek olarak kademeli açılma döneminde mesela restoranlarda oturmak için, kuaföre yada kozmetikçiye giderken negatif hızlı Corona test gerektiği için, 11 kez tamamen ücretsiz test oldum.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok, özetlemek gerekirse corona ile alakalı her şey ücretsiz Almanya’da. Ücretli olan tek şey, seyahat için gerekli olan PCR testi. Tabii birde maskelerimizi kendi paramızla aldıyoruz ama iş verenler çalışanlarına ücretsiz maske dağıttı Pandemi boyunca. Ayrıca maddi durumu iyi olmayan ailere devlet ücretsiz maske dağıttı.

Yani özetle corona’nın başından beri halk için milyarlarca euro para yardımı yapan Alman devletinin, aşıdan para almayacağını herkes akıl edebilir. Cumburbaşkanı Erdoğan bu iddiaları ortaya atarken neye güvendi bilmiyorum ama bu iddialar tamamen asılsız olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Son olarak aşınızı olun arkadaşlar, olun ki şu corona belasından ülkece kurtulalım ve normal hayatlarımıza dönelim. Teşekkürler Berlin’den sevgiler..