Cem Adrian ve Gemiler

Sen geçerken sahilden, sessizce..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Cem Adrian hepimizin sevdiği ve benim kırmızı çizgilerimden biri olan 'Gemiler' şarkısını tekrar yorumladı. Ama nasıl bir yorumlamak..

Genelde şarkı cover’lamak zordur, özellikle tarihe geçmiş bir şarkıysa daha da zordur çünkü olanın üstüne katmak ve şarkıya başka bir imza atmak kolay bir iş değildir. Ama söz konusu Cem Adrian ise, konu çok başka bir yere gidiyor.

Cem Adrian imzası diye bir şey var, neye dokunsa çok farklı bir anlam katıyor. Zaten bir insanın sesi ve yorumu nasıl her şarkıya yakışır, gerçekten inanılır gibi değil.

Cem Adrian bir şarkıyı alıyor, duygusunu ve sevgisini katıyor, usul usul sıfırdan demliyor ve ortaya bambaşka bir iş çıkarıyor. Bazı şarkılar Cem Adrian’dan öncesi ve Cem Adrian’dan sonrası olarak ikiye ayrılıyor ve öncesi asla sonrası gibi olmuyor. Bir şarkıyı Cem Adrian’dan dinledikten sonra, başka birinden dinlemek aynı tadı vermiyor.

Gemiler bildiğimiz, tanıdığımız ve yıllarca dinlediğimiz bir şarkı olmasına rağmen, Cem Adrian'dan sonra Gemiler benim için eskisinden daha fazlası.

Bir şarkı dinliyorsanız ve o şarkı içinizde ki tüm duygulara ayrı ayrı dokunup, sizi iç dünyanızda daha önce uğramaktan korktuğunuz bir yere götürüyorsa, o şarkının sahibi Cem Adrian’dır.

Gemilerin linkini buraya bırakıyorum, bir Cem Adrian yolculuğuna çıkmak için muhteşem bir gün..

https://www.youtube.com/watch?v=yFxYNNFzZkc

https://open.spotify.com/track/5yHwxhb5jUGyDr13X3FnyZ?si=b9a6b929cb8d46b3