Aşk acısı çekenlere özel: Mutlaka dinlemeniz gereken duygusal şarkılar

Eylül ayının son günlerine girmişken, duygusal şarkı ihtiyacımızı karışlayacak şarkıları sizler için bir araya topladım.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Eylül ayında yine birbirinden güzel ve kalbimize dokunan şarkılar çıktı. Hazır yavaş yavaş eylül'e veda etmeye hazırlanıyorken, sonbahara yakışan en güzel duygusal şarkıları sizler için derledim. 

Selami Şahin - Beklenen Sensin

Usta sanatçı Selami Şahin'den yeni bir şarkı geldi: Beklenen Sensin. 

Üçleme olarak hazırladığı projenin ilk şarkısı olan Beklenen Sensin, aşk acısı çekenlerin derdine derman olabilecek bir şarkı. 

Şarkının sözleri ve müziği Selami Şahin'e aitken, düzenlemesi ise Aykut Gürel üstelendi. Büyük ustaya bu değerli projesinde, enstrümanlarıyla Fatih Ahıskalı, Cem Tuncer, Aykut Gürel, Gökhan Varol, Cengiz Ercümer ve Gündem Yaylı Grubu eşlik etti. Mix ve mastering'i Emre Kıral tarafından hazırlanan şarkının kapak tasarımı Berkcan Okar, görsel iletişim tasarımı ise Onur Yılmaz imzası taşıyor. 

Beklenen Sensin yaşayamadığımız aşklarımızı anlatıyor, biraz da kavuşamamayı. Ayrılık acısıyla baş başa kalanların sığınabileceği ve dinlemelere doyamayacağı bir şarkı geldi büyük ustadan. 

Şimdi ağlayan ben, ağlatan sensin, şimdi özleyen ben, özleten sensin, dönerim diyerek gittin dönmedin, yine bekleyen ben, beklenen sensin diyor Selami Şahin. 

Beklediği olanlara gelsin.. 

Çağan Şengül & Emre Aydın - Yansın

Çağan Şengül ve Emre Aydın'dan yeni bir şarkı geldi: Yansın.

Bu şarkı Çağan Şengül'ün yakında çıkacak olan albümüne ait üçüncü şarkısı. Geçtiğimiz aylarda 'Başka Çarem Yok' ve 'Yana Yana' ile bizleri kalbimizden yakalamıştı. Bu kez Emre Aydın ile birlikte, Yansın ile çıktılar karşımıza. 

Çağan Şengül duygusal şarkı ihtiyacımızı karşılayan en değerli müzisyenlerden. Emre Aydın zaten müzik piyasasının temel taşlarından biri. Bu iki değerli sesin bir araya gelmesiyle, ruhumuza dokunan bir şarkı çıkmış ortaya. Şarkının duygusallığı ve seslerin uyumuyla, insanın kalbine dokunan bir şarkı olmuş. Sonbahara aşk yakışıyor diyorlar ama bence sonbahara en çok yalnızlık yakışıyor. Yalnızlığın yanında Çağan Şengül ve Emre Aydın şarkıları varsa, sonbahar gelmiş demektir. 

Yansın çok şey anlatıyor, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir şarkı. İçinde aşk acısı var, defalarca terk edilen bir kalp var, gidenin arkasından uzun uzun bakan bir aşık var ama en çok defalarca kırılmış bir kalp ve kavuşamamak var. Biraz da gidene ufak bir isyan barındırıyor içinde. 

Sözü ve müziği Çağan Şengül'e ait olan şarkının düzenlenmesi Burak Bedirli imzası taşıyor. 

Benim pek gidesim yok, sen bilirsin o yolları ama bir kez beni tutsan olmaz mı diyor Çağan Şengül. 

İçinde fırtına kopanlara gelsin.. 

Soner Han - Affettim Onu

Son zamanların en dikkatimi çeken isimlerden biri olan Soner Han'dan yeni bir şarkı geldi: Affettim Onu. 

Sözü ve müziği Murat Han'a ait olan şarkının, düzenlemesi Soner Han imzası taşıyor. 

Affettim onu beni kalbimden yakaladı. Çok kırıldığı ve üzüldüğü halde, hala sevmeye devam eden ve tekrar bir araya gelme umudu olan bir aşığın hikayesini anlatıyor. Biraz da affetmeye hazır olan bir insanın, kabulleniş sürecini hatırlattı bana. Şarkının sadeliği ve Soner Han’ın naif yorumuyla, tam bir sonbahar şarkısı olmuş. 

Tamam affettim onu, gelsin o zaman kalsın o zaman kırdığı kalbimde yer bulur o zaman diyor Soner Han. 

Affetmeye hazır olanlara gelsin.. 

Meryem Cantekin - Ah Bu Ayrılık

Meryem Cantekin yeni keşfettiğim ve keşfettiğime çok memnun olduğum bir isim. En son çıkardığı 'Ah Bu Ayrılık' şarkısı dilimden düşmeyenler arasına girdi bile. Sözü ve müziği kendisine ait olan şarkının düzenlemesi Umut Tosun imzası taşıyor. 

Meryem Cantekin çok genç bir müzisyen ve bana göre geleceği çok parlak olan bir isim. Çok güçlü ve insanın hafızasında kalan bir sesi var. Bir yerde şarkısını duysam, evet bu Meryem Cantekin derim. Ah Bu Ayrılık ile ayrılığı ve aşk acısını en doğal şekilde şarkıya yansıtmış. Şarkıda yaşanan ilk aşk acısının tadı var, tertemiz bir duygu. 

Hiç istemezdim sensin gecem olsun, hiç istemezdim sensiz günler dolsun, hayatım sensiz yoksun, günler geçti yine de yoksun diyor Meryem Cantekin. 

Onsuzluğa alışamayanlara gelsin..