Ari Barokas’ın Yeni Albümü Çıktı: Bu Toprak Senin

Ari Barokas’ın 'Bu Toprak Senin' isimli yeni albümü çıktı.

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Ari Barokas’ın 3.stüdyo albümü 'Bu Toprak Senin' Başkan Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Duman grubunun bas gitaristi olarak tanıdığımız, Aman Aman, Sor Bana Pişman Mıyım, Yürek, Senin Marşın ve Gözleri Kanlı gibi sevilen Duman şarkısının da sahibi olan Ari Barokas bu kez 'Bu Toprak Senin' isimli 3. stüdyo albümü ile çıktı karşımıza. 4'ü türkü 4'ü şarkı  olmak üzere 8 eserin yer aldığı albümünün prodüktörlüğünü Ari Barokas üstlendi. Albümünde Ari Barokas'a akustik gitarda Utku İnan, kontrbasta Ekin Bilgin, davulda Mehmet Demirdelen, geri vokallerde ise Gülin Kılıçay ve Güler Tuncer eşlik ediyor.

2022 yılı albüm olarak pek iddialı bir yıl olmadı derken, yılın son dakika golü Ari Barokas’tan geldi. 

Nesimi Çimen, Özdemir Erdoğan, Fikret Kızılok, Neşet Ertaş, Tayfun Karatekin, Mahzuni Şerif, Hasan Hasgüler ve Aşık Veysel'in eserlerinin yer aldığı bu albümde, kuşaktan kuşağa miras bırakılan türküleri Ari Barokas'ın dokunuşlarıyla dinlemek inanılmaz bir mutluluk. Albümün Duman'ın karakteristik dokunuşları ve Ari Barokas imzasıyla harmanlaşması muazzam. Aşinalık ve aitlik duygusunu en içten hissettiriyor insana.

'Bu Toprak Senin' yeniden doğmak gibi bir albüm aslında, köklerine doğru yolculuk yapmak ve biraz da tüm kültürüyle yeniden tanışmak gibi. Yorucu bir günün ardından, bir hayal kırıklığının kıyısında ya da insanın kendiyle yüzleşmesinin verdiği o ağırlıkla baş etmeye çalışırken dinlemelik bir albüm. İçinde her duygudan bir parça, her renkten bir ton, gecenin karanlığından öte, yeni bir güne merhaba demeye hazırlanan taze güneş kokusu barındırıyor içinde. Yağmur sonrası toprak kokusunu hepimiz seviyoruz ama bu albüm yağmurla beraber topraklanmak kadar değerli.

'Bu Toprak Senin' içinde sadece hüzün barındıran bir albüm değil, insanın en aşina olduğu bütün duyguların bir albümde toplanmış hali. Biraz da uzun bir yolculuktan sonra eve varmak gibi. Hani bazen insan kendi evinin kokusunu özler ya, bu albüm insanın kendi evi gibi kokan bir albüm. 

Çok sevdiğim Murat Meriç ile albümü değerlendirirken, 2022 yılının Kaan Tangöze'nin Aşık Mahzuni Şerif Türküleri albümüyle başlayıp, Ari Barokas'ın Bu Toprak Senin albümüyle noktaladığımızı ve hem Kaan Tangöze'nin hem de Ari Barokas'ın seslendirdiği Gizli Gizli isimli türküyle birbirlerini selamlamalarının güzelliğini konuştuk. Sonra aynı şarkılarda buluşmak üzere sözleştik. 

Bizimle beraber aynı şarkılarda buluşmak isteyenler için, Ari Barokas'ın albümünü buraya bırakıyorum.. 

Albümün Künyesi: 

Vokal, akustik gitar, prodüktör: Ari Barokas -  Akustik Gitar: Utku İnan

Kontrbas, Geri Vokal: Ekin Bilgin -  Davul: Mehmet Demirdelen

Geri Vokaller: Gülin Kılıçay, Güler Tuncer

Mix: Berk Kula - Mastering: Ahmet Gökhan Çoşkun

Yürütücü Yapımcı: Melodi Toprak

Albüm Kapak Fotoğraf: Devrim Gülşen - Albüm Kapak Tasarım: Alican Tezer

Stüdyo Teknisyenleri: Umut Güzeloğlu, Korhan Onaylı