Anıl Bayraktar ve Belki Yarın Güzeldir

Yine de sen ne güzelsin bak ay ne güzel..

Belemir Çelebi Belemir Çelebi

Anıl Bayraktar'ın sözü ve müziği kendisine ait olan yeni şarkısı 'Belki Yarın Güzeldir' Sony Music Türkiye etiketiyle tüm dijital dünyada yerini aldı.

O kadar gerçek bir şarkı ki…

Bazı şarkılar vardır, ilk dinlediğimiz an, 'ben bu şarkıyı bir yerden hatırlıyorum‘ hissi yaratır', Belki Yarın Güzeldir öyle bir şarkı. Yeni bir şarkı, daha önce hiç dinlemedik ama çok tanıdık, hayatın ta kendisi gibi, hatta hepimizin hikayesinden bir parça gibi, sanki bu şarkıyla yollarımız daha önce kesişmiş gibi.

Şarkıyı benim hayatıma yazılmış gibi hissettim, çok tanıdık bir duygu oluştu içimde. Ayrı hayatların insanları olarak, aynı şarkıda buluştuk sanki.

Hepimiz zaman zaman istemediğimiz hayatlar yaşamak zorunda kaldık, istemediğimiz işlerde çalıştık, para kazanmak zorundaydık ve sorumluluklarımızın altında ezildik. Hatta bazen 'benim burada ne işim var' ya da 'ben bu hayata ait değilim' dediğimiz olmuştur.

Belki Yarın Güzeldir aslında istediğimiz hayat ile, yaşamak zorunda olduğumuz hayat arasında sıkışıp kaldığımız o anı öyle güzel anlatmış ki. O an yaşadığımız çaresizlik ve aslında pes etmek istediğimiz halde, sorumluluklarımızı hatırlayıp, zorunda olduğumuz hayatlara devam ettik. Şarkı hem düşmeyi hem de tekrar ayağa kalkmayı ama en çok güçlü olmayı ve asla pes etmemeyi anlatıyor. Özellikle son yıllarda yaşadığımız Pandemi dönemine yakışan bir şarkı olmuş. Fazla detaya inmeme gerek yok, hepimiz görüyoruz, biliyoruz ve yaşıyoruz.

Şarkının güzelliği zaten ortada ama şarkının klibini ne kadar övsem az. Ortamın gerçekliği, renklerden kıyafetlere kadar, her şeyi ile toplu halde muhteşem bir iş çıkmış ortaya. Anıl Bayraktar’ın tarzı, özellikle sesini en organik şekilde kullanması, bahsettiğim gerçekliğin tuzu biberi olmuş. Artı olarak klipte ki karaktere hayat veren Esra Karabacak öyle hissederek oynamış ki, bir sürü insanın ortak çaresizliğine, mimiklerinde hayat vermeyi başarmış.

Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum ve hem şarkıyı hem de klibi çok beğendiğimden dolayı, bu işe katkı sağlayan herkesin ismini paylaşmak istiyorum:

Söz Müzik: Anıl Bayraktar

Düzenleme: Çağahan Öztürk

Mix Mastering: Mert Medeni

Prodüktör: Mert Medeni& Çağahan Öztürk

Kapak: Amaia Otaola

Yönetmen: Haydar Taştan

Görüntü Yönetmeni: Okan Gülşen

Kurgu: İdil Akkuş

Color: Emre Karagöz/ The Post Brothers

Focus Puller: Özgür Korkmaz

Kamera Asistanı: Seyit Çalışkan

Işık Şefi: Yunus Emre Sevinç

Bestboy: Yalçın Kubal

Işık Asistanı: Burhan Tekçe

Prodüksiyon Amiri: Semra Tatlıpınar

Prodüksiyon Asistanı: Alp Tanlası

Oyuncular: Esra Karabacak , Uğur Öztürk, Metin İnan

Çok uzatmadan aramızda ki umutsuzlara umut olması dileği ile, şarkının linklerini buraya bırakıyorum. Inın, yarınlar gerçekten güzel olacak..

Spoitfy: https://open.spotify.com/track/5ZhufR3zy0NNZ3chRamtbu?si=5244e01c1de84791

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=GgtU2L1KUrM