Bir dahaki oyum kadını savunan partiye

Bir seçim daha sona erdi. Halk, iradesini, demokratik sistemlerde olması gerektiği gibi sandıkta gösterdi. 

Gökçen Erdoğan Gökçen Erdoğan

Meclis sıralarını dolduracak olan hiç kimseye, sonuca çamur atma ve saygısızlık etme hakkı vermediğimi söylemeliyim. Çünkü sonucun doğruluğu, bizim görüşlerimize uygun olup olmamasından değil gerçeklik ve şeffaflığından geçer. Nihai sonuç, hepimizin kabul etmesi ve yarınları işaret etmesi gereken sonuçtur. Ben, dünü dünde bıraktım, yarına bakmaktayım.

Ve yarında benim için; ne emekli maaşı, ne asgari ücret, ne AB, ne ekonomi, ne çözüm süreci, hiçbiri öncelikli değil. Hepsi birbirinden önemli ancak benim siyasi parti ve vekillere puan verme sistemim başka bir öncelikli kriterden geçecek. Ve hayatımda ilk kez açıkça ifade ediyorum ki; benim bir dahaki seçimdeki oyumu, bu kriteri sahiplenen parti kazanacak. Ha umurlarındadır, değildir, bilemem. Ama umursasalar iyi ederler. Çünkü yalnız değilim. Çünkü Özgecan Yasası’nın çıkması için imza veren tüm vatandaşlar yanımda. Kadınlar, dağlar gibi arkamda. Birbirimizin arkasındayız.

Hangi siyasi parti ki bir kadının yaşam hakkını, kaliteli yaşam hakkını benimle birlikte savunur, ülkem aleyhine çok aykırı ve büyük bir yanlış yapmadıkları takdirde, bir dahaki oyum onundur. Ben yalnızca siyasi bilgi ve görgülerini değil, bu yasaya verdikleri destekle insanlık değerlerini de ölçeceğim.

Kız çocuklarının babaları, dedeleri yaşındaki adamların koynuna sokulmasının önünde duran, cinsel tacizde kadını suçlamayı suçtan sayan, kadına yönelik şiddeti toplumun tamamına uygulanmış bulan her kim olursa, hangi siyasi parti olursa şimdiden teşekkür ederim.

Evlerde kız çocukları, kız kardeşleri, eşleri, anneleri, kuzenleri, yeğenleri, aynı toprak üstünde bilumum akrabaları, ahbap ve komşuları, bir yerlerde hiç tanımadıkları kadınları, onların yaşam haklarını, onların bireysel özgürlüklerini ve haklarını savunan her kim olacaksa ben şimdiden önünde saygıyla eğilirim.
Bu yazı bahanesiyle Özgecan Yasası’nı toplumun o çabuk dolup çabuk boşalan hafızasına altın harflerle yazdıran genç kadın Gözde Salur’a bir kadın, bir anne, bir eş, bir hekim ve bir cinsel terapist olarak sevgilerimi yollamak istiyorum. Yolu sen açtın Gözde, şimdi gözümüz senin peşinden geleceklerde. Ben kimin ne kadar insan olduğuna, kimin nasıl siyasetçi olduğundan daha fazla önem veriyorum. Her kim ki açtığın yolda ‘yanındayım, her kadının arkasındayım’ der, işte ben ona güvenir ona inanırım.

İmzanızı ve gönlünüzü eksik etmeyin. Toplumu, kadınsız tamamlayamazsınız.

twitter.com/drgokcenerdogan
http://instagram.com/DRGOKCENERDOGAN
http://facebook.com/gokcenerdogan