Abone Ol

Tokat'ta 30 Ağustos Resepsiyonunda Subaylar Valiyi Böyle Protesto Etti

Tokat Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda rütbeli bir askerin resepsiyon salonuna telefonla konuşarak girip misafirleri eşiyle birlikte karşılayan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu'nun elini sıkmadan salona girdiği görülüyor.

Tokat'ta 30 Ağustos resepsiyonuna katılan subaylar, protesto amaçlı valinin elini sıkmadı. Subaylar, haklarında açılan soruşturmanın ardından farklı illere sürüldü. 

Tokat Valiliği'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlediği resepsiyonda dikkat çeken görüntüler ortaya çıkmıştı.

Resepsiyona gelenleri kapıda karşılayan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ile eşini görmezden gelen bir grup subay, sosyal medyada tartışmaya neden olmuştu.

Askerlerin valiyi protesto etmek için elini sıkmadığı belirtilirken, o subaylardan ikisinin farklı illere sürüldüğü ifade edildi.

ŞAMİL TAYYAR PAYLAŞTI

AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Beyler, herkes haddini bilecek" dedi.

TAYYAR ŞUNLARI SÖYLEDİ:

"Mevzu 1 aylık. Görüntüler Tokat’taki 30 Ağustos resepsiyonundan. vali konuklarını ağırlıyor. Bir grup hadsiz solona giriyor. Neyse ki disiplin soruşturması açılmış, bir albay ve binbaşı il dışına gönderilmiş. Beyler, herkes haddini bilecek.

Mevzu şu: Askeri usule göre, eğitim alay komutanı, resepsiyonda valinin yanında olurmuş. Eğer bu komutan, ildeki diğer komutanlardan kıdemsiz ise vali yanında komutan olmazmış. Yani, statüsü yüksek ama kıdemsiz albay ve arkadaşları bu durumu protesto etmişler. Ya sabır."