Abone Ol

Adıyaman'da bir günde Kılıçdaroğlu'na 3. saldırı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıktığı Adıyaman'da üç farklı saldırı girişimine ve sözlü provokasyona maruz kaldı. Kılıçdaroğlu'nun önce Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı sonra da Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi’ni ziyaret etmesi; ardından da Samsat ve Kahta’da vatandaşlarla buluşması planlanmıştı.

İlk saldırı: Mezarlıkta provokasyon

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı'nda depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu burada dua ettiği sırada bir kişinin sözlü saldırısına uğradı. Bir kişi dua eden Kılıçdaroğlu'na "Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, depremde hayatını kaybedenleri anmak için Adıyaman Belediye Mezarlığı'nı ziyaret etti. 

ADIYAMAN'DA İKİNCİ PROVOKASYON

Kılıçdaroğlu, ziyaretinin devamında Adıyaman'daki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ni ziyarete gitti. Ancak burada bir provokasyon yaşandı. Medyascope'tan Ayşegül Karagöz'ün haberindeki görüntülerde Kılıçdaroğlu ve ekibine "Buraya gelmeyin kardeşim" diye bağırıldığı görülüyor. 

ÜÇÜNCÜ SALDIRI: KAHTA PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Kılıçdaroğlu’na karşı Adıyaman merkezde başlayan provokasyon, Kahta’da saldırıya dönüştü.

CHP liderinin saat 16.00’da Yüzüncü Yıl Parkı’nda halkla buluşması planlanmıştı.

Programdan saatler önce binlerce kişi alanda buluştu. Buluşmaya katılanlar arasında özellikle HDP’li gençler dikkat çekti.

Saatler ilerlemesine rağmen Kılıçdaroğlu gelmeyince gençler şehrin girişine doğru yürüyüşe geçti. Yolda AKP ilçe teşkilatı önünde karşı karşıya gelen HDP’li ve AKP’li gruplar arasında kısa süreli gerginlik çıktı.

Kahta’ya girmek üzere olan Kılıçdaroğlu’nun konvoyunda önde bulunan araçlara, ilçe girişindeki AKP binası önünde tekmelerle saldırı düzenlendi. Bir aracın tekmelenme anı ANKA objektiflerine yansıdı.

Cumhurbaşkanı adayı, ziyaretini iptal etmek zorunda kaldı
Bayramın birinci gününde geldiği Adıyaman'da önce mezarlık, ardından türbe ziyaretlerinde sözlü saldırıya maruz kalan Kılıçdaroğlu, geldiği Kahra ilçe girişinden alana girmeden Ankara’ya geri dönme kararı aldı. Emniyet yetkilileri ve Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu ‘seçime gölge düşürecek kanlı bir çatışmadan çekindiği için’ programı iptal etti.