Midas App Ne getiriyor?

Bir diğer avantajı ise, Amerikan hesabına para transferi kolaylığı, diğer aracı kurumlarda min.1-2 gün beklemek zorunda kalırken, Midas ile anlık para transferi yapılabiliyor.

Gözde Ünver Gözde Ünver

Midas App IOS ve Android platformlarda beta sürecinde hizmet vermeye başladı.

Ben de 46.260. sırada yerimi aldım.

Midas, Türk ve Amerikan Borsalarına komisyonsuz erişim hizmeti sunan yeni nesil bir yatırım uygulaması. Uygulamanın çıkış noktası, yatırımın herkes için erişilebilir ve adil olması.

Egem Eraslan ve Umut Bozkurt tarafından Şubat 2020’de kurulmuş ve QNBEYOND hızlandırma programına katılmış.

Yurtdışı örneklerine baktığımızda Robinhood, Webull, Bux Trading gibi yeni jenerasyona hitap eden bir neo broker hizmeti olarak kendilerini konumlandırıyorlar.

Türkiye’den normal koşullarda aracı kurum ve banka kullanarak Amerikan hisse senetlerine olan erişim çok kısıtlı. 10.000-25.000 Usd arası minimum bakiye zorunluluğu, 15-25 Usd arası minimum komisyon ve uzun süren hesap açılış süreleri gibi bariyerler ile karşılaşıyorsunuz.

Midas, bakiye zorunluluğunu ortadan kaldırıyor, diğer aracı kurumlar gibi uzun bekleme süreleri olmadan anlık işlem yapabiliyor ve sabit olarak çok düşük bir komisyon ödüyorsunuz. (1,5 Usd)

Türkiye trading’de ise, belirli bir hacme kadar 0 komisyon alıyor.

Bunların yanı sıra, bir yatırım hesabı dijital olarak açılamıyor. Islak imza gerekiyor. Bazı kurumlar, bu operasyonu; müşteriyi şubeye davet ederek yaparken, bazı kurumlar da müşteriye kurye gönderiyor.

Bu noktada da yaptığınız yatırımın hacmi önemli elbette. Yani yüksek bakiye ile yatırım işlemi yapmayacaksan, kurye gönderilmiyor. Bizzat şubeye gitmek zorunda kalıyorsun.

Midas’da ise bakiye büyüklüğüne bakılmaksızın kurye gönderiliyor.

Bir diğer avantajı ise, Amerikan hesabına para transferi kolaylığı, diğer aracı kurumlarda min.1-2 gün beklemek zorunda kalırken, Midas ile anlık para transferi yapılabiliyor.

Son olarak, yine yatırım hacmine bakılmaksızın, Türkiye’de yatırım hesabına 500.000 Usd sigorta sağlayan tek aracı kurum olarak farklılaşıyor.

Geçtiğimiz haftalarda ise 1 milyon dolar tohum yatırım da aldığı söyleniyor.