Abone Ol

Tevhid bayrağıyla hilafet çağrısı yaptığı iddia edilen kişiye yumruklu saldırı

İktidara yakın derneklerin bir araya geldiği ‘Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ mitingine katılan ve elinde Tevhid bayrağı bulunan bir kişi saldırıya uğradı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli E.A. sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Tevhid bayrağıyla hilafet çağrısı yaptığı iddia edilen kişiye yumruklu saldırı

2024’ün ilk gününde Galata Köprüsü'nde AKP'ye yakın dernek ve vakıfların oluşturduğu Milli İrade Platformu ‘Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet’ mitingi yaptı.

Söz konusu mitinge katılan ve elinde tevhid bayrağı bulunan İsmail Aydemir, Şişhane Meydanı'ndaki iş merkezinin önünden geçtiği sırada bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğradı.

Aydemir'in burnundan yaralandığı görüntüler ise sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Hilafet çağrısı yaptığı için bir genç tarafından yumruklanan İsmail Aydemir sosyal medya hesabından da hilafet paylaşımları yapmış:

Saldırıyı gerçekleştiren genç bir trafik polisi tarafından yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir, polis ekiplerince Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü.

TUTUKLANDI

Üniversite öğrencisi olduğu belirlenen şüpheli E.A., Karaköy Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

Olayın ardından İstanbul'un göbeğinde hilafet sloganları atılmasına siyasetten ve sosyal medyadan tepki yağdı:

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı paylaşımda:

"Konu Filistinli mazlumların yanında olmaksa; ben de varım. Ama kimse Filistin'in arkasına saklanıp İstanbul'un göbeğinde hilafet çağrısı yaparak Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya teşebbüs edemezsiniz!" Dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise olaydan sonra polisin yanında o genci tokatlayan bir kişinin neden gözaltına alınmadığını sordu:

Türkiye’nin etrafındaki daralan bir dış düşman çemberi var. Kuzey Irak’ta 12 askerimizin şehit edilmesi ile sonuçlanan saldırı bunun açık kanıtlarından sadece birisi. İçeride ise ülkemize saldırı için fırsat kollayan terör örgütleri var. 

Ayrıca anayasal rejimi yıkarak demokrasiden kalan son kırıntıları da tasfiye etmek isteyen, şeriat rejimini kurmak isteyen gruplar her geçen gün biraz daha saldırganlaşıyor. 

Böyle bir ortamda hazırlıklı grupların ortalığı karıştırmasına asla fırsat vermeden siyasal gücümüzü sandığa taşımak görevi ile karşı karşıyayız. 

Umarım polis/savcılar sadece onaylamadığım bir tepki gösteren üniversite öğrencisine değil üstüne vazife olmamasına rağmen orada polis varken genci tokatlayan kişiyi de karakola/adliyeye götürürler. 

“Hilafet istiyoruz” diyerek sokakları karıştıran elemanlar, size gelince sizin hangi ülkenin istihbarat servisine çalıştığınızı herkes biliyor. Atatürk’ün izinde ailenizi ve vatanımızı savunacağız.

Biraz önce yumruk attığı için tutuklananEge Akersoy Yıldız Teknik Üniversitesi 4.sınıf elektrik elektronik mühendisliği öğrencisi imiş. Başarılı bir öğrenci olduğu için burs alıyormuş.

Ege’nin babası emekli bir subay. Biraz önce kendisi ile görüştüm. Ege’nin hayatı boyunca hiç kavga etmediğini, kavga etmeyi bilmediğini söyledi. “Ancak” dedi babası “son günlerde Türk bayrağına, Atatürk’e yapılan saygısızlıklara çok içerlemişti, çok dolmuştu. Keşke yapmasaydı.” 

Öte yandan karakoldan gelen bilgi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın karakolu aradığı doğrultusunda. Ege Akersoy tutuklandı. Ege Akersoy’a polisin yanında saldıran ile ilgili bir takibat olduğunu duymadım. Konuyu takip edeceğim.