Abone Ol

Tarkan'dan sokak hayvanları çıkışı: Bize katliam değil, çözüm yakışır

Sanatçı Tarkan, sokak hayvanlarına yönelik "itlaf" ve "öldürme" çağrısı yapan kişilere karşı çıktı. Belediyelerin ve yetkililerin sorumluluklarını hatırlatan Tarkan, "Bize katliamlar değil, elimizi kalbimize koyarak bulduğumuz çözümler yakışır." dedi.

Tarkan'dan sokak hayvanları çıkışı: Bize katliam değil, çözüm yakışır

Sokak hayvanlarının popülasyonundaki artışla ilgili olarak belediyelerin kısırlaştırma yapması, kaçak üretim merkezlerinin kapatılması ve evcil hayvan bakan kişilerin sokağa atmasına engel olunması yönünde birçok çağrı yapılıyor.

Buna karşın "itlaf", "öldürme" gibi açıklamalar yapan bazı siyasiler ve sosyal medya kullanıcılarını birçok insan eleştiriyor. Sanatçı Tarkan da sokak hayvanlarına yönelik bu ifadelere karşı çıktı. O sözlere birçok beğeni ve teşekkür yazdı. Tarkan, yetkililerin sorumluluklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarını öldürmek bir çözüm değil. Belediyelerin sokak hayvanları konusuna daha vicdani ve mantıklı çözümlerle yaklaşması gerek. Sokak hayvanları, sistematik kısırlaştırmayla, barınakların artırılmasıyla kontrol altına alınabilir. Bize katliamlar değil, elimizi kalbimize koyarak bulduğumuz çözümler yakışır."