Abone Ol

Saymaz'a göre Muharrem İnce, İzmir’e evet diyebilir

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin CHP’den İzmir’e aday gösterilmek istenebileceği ve İnce’nin de bu teklife “evet” diyebileceğini yazdı.

Saymaz'a göre Muharrem İnce, İzmir’e evet diyebilir

Saymaz’a konuşan İnce, geçen cuma İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi doğrulayarak, “Ekrem Bey, seçimi 13 bin oy farkla kazandı. Biz İstanbul’da, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmeme rağmen 103 bin oy aldık. Bunu hatırlattım. Sonuçları değiştirecek rakamlar bunlar. Muhalefetin kalelerini kaybetmesini, AK Parti’nin kazanmasını istemem. İşbirliğine sıcak bakıyorum” dedi. İttifak ya da adaylık teklifi yapılmadığını söyleyen İnce, adının İzmir için konuşulduğu kulisleri için “Ben de duydum” dedi, teklif gelmesi durumunda ne yapacağı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Saymaz, “Ancak Memleket Partisi çevreleri, İyi Parti ve HEDEP’in aday çıkarması halinde İzmir’in riske girebileceğini ifade ediyor. İnce’nin İzmir’i kaybetmemek adına teklifi kabul edebileceğini belirtiyor. İmamoğlu ve İnce gelecek hafta bir kez daha bir araya gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.