Abone Ol

İsrail'de Kudüs'te bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü

Reuters haber ajansı, İsrail polisinin ateş açmasının ardından Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi. Vücudunun üst kısmından yaralanan polisin memurunun durumunun iyi olduğu açıklanırken, Türk vatandaşının 34 yaşında olduğu belirtildi.

İsrail'de Kudüs'te bir polisi bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü

Reuters’ın İsrail polisine dayandırdığı haberine göre, bir Türk vatandaşı Kudüs’te bir polisi bıçakladıktan sonra vurularak öldürüldü.

Polisin yaralarının orta düzeyde ciddi olduğu bildirildi.

İsrail polisi saldırıyı gerçekleştiren kişinin 34 yaşındaki bir Türk vatandaşı olduğunu açıkladı.

Polisten yapılan açıklamada, saldırganın “Kudüs’ün Eski Şehri’ndeki bir sınır polisine hızla yaklaşarak onu bıçakladığı” kaydedildi.

Türkiye'den İsrail'e giden bir Türk vatandaşı, Kudüs'te sınır güvenliğini gerçekleştiren İsrail polislerinden birini bıçakladı.

İsrail basını da söz konusu kişinin polis ateşiyle öldürüldüğünü paylaştı.

Biri saldırıya uğrayan polis olmak üzere olay yerindeki iki polisin karşılık verdiği ve saldırıyı düzenleyen kişiyi vurduğu kaydedildi.

Saldırganın daha sonra öldüğü açıklandı.

İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi, bir polis kaynağına dayandırdığı haberde, Eski Şehir'deki Herod Kapısı'nda meydana gelen saldırının, İsrail'e son 72 saatte muhtemelen turist olarak gelen bir Türk vatandaşı tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.