Abone Ol

HP'nin CEO'sunu yakan Jodie Fisher kim?

Bilgisayar devi HP'nin CEO'sunun adının karıştığı skandal ABD'nin gündeminde.

HP'nin CEO'sunu yakan Jodie Fisher kim?

Bilgisayar üreticisi devin CEO'su Hurd'ün şirketin yan kuruluşunda çalışan Jodie Fisher adlı eski erotik film yıldızına tacizde bulunduğu için istifa ettiği ancak 28 milyon dolar da ikramiye aldığı ortaya çıktı.

Dünyanın önde gelen bilgisayar üreticilerinden Hewlett Packard'ın CEO'su istifa etmek için şirketten 12.2 milyon dolarlık tazminatın yanında şirket hisselerinden de 16 milyon dolarlık pay alacak.

Yalnızca 2009 yılında HP'den 30 milyon dolar maaş alan 53 yaşındaki üst üst düzey yöneticisi Mark Hurd, şirket hakkında bu suçlamayla ilgili bir hukuki işlem başlatmayacağını taahhüt etti. Öte yandan Hurd'ün kendisini taciz ettiğini söyleyerek istifasına neden olan kadın da ortaya çıktı. Eski bir aktris olan Jodie Fisher, 2007-2009 yılları arasında HP'nin organizasyonlarını düzenleyen bir yan şirkette çalışıyordu.

Şu anda 50 yaşında olan Fisher gençliğinde erotik filmlerde de oynamıştı. 53 yaşındaki üst düzey yönetici Mark Hurd'un istifa etmesine çok şaşırdığını söyleyen kadın, taciz davasında kendisiyle anlaştıklarını da belirtti. Hurd'un istifa etmesinden sonra HP'nin piyasa değeri büyük bir düşüş yaşadı. Fisher yaptığı açıklamada, Hurd ile hiç cinsel ilişkiye girmediklerini ancak tacizin nasıl olduğunu kesinlikle anlatmayacağını ifade etti. Kadın aynı zamanda da taciz suçlamalarını geri çekmek için ne kadar tazminat aldığını da söylemedi. Kadın amacının hiçbir zaman Hurd'u işinden etmek olmadığını belirtti.