Abone Ol

Erdoğan: Hocalar beni tefe koyacak ama, İslam'ın güncellenmesi gerektiğini bilmeyecek kadar acizler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar. Siz İslamı 15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Şimdi bir çok hocaefendi bizi tefe koyup çalacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın"

Erdoğan'dan çarpıcı çıkış: Hocalar beni tefe koyacak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Erdoğan, kadınlara kocalarından dayak yedikleri için şükretmeleri gerektiğini söyleyen Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız'a sert çıktı, "Son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp ne yazık ki kadınla ilgili farklı açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan şeyler söyleyen bazı kişileri çıkıyor ortaya. İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar. Siz İslamı 15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız. Şimdi bir çok hocaefendi bizi tefe koyup çalacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Ailede kadın iyi bir öğretmense babanın toplumun eksiğini de o giderir. Her bir kanalı ayrı sorun olan medyanın şerrinden evlatlarımızı koruyacak olan güçlü kalkan annelerdir. Siz varsanız yavrular kurtulur. Annenin bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır. Annesiz büyüyen çocukların durumu babasız büyüyenlerin durumundan çok daha kötüdür. Annesiz yaşamak kolay değil. Baba ölür gider 2 gün ağlarız anne ölünce 2 günde bitmiyor.

Zaman zaman anne vurgusundan rahatsız olanlar olduğunu biliyorum. Allah'ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık annelik vasfıdır. Birileri ısrarla bizim vaildelerimizi yanlış anlatmaya çalışıyor. Anneler konusunda şahsım kadar duyarlı başka bir siyasetçi var mıdır bilmiyorum. Zaman zaman en az 3 çocuk deyince birileri rahatsız oluyor. Bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyorlar.

Görece geldik 16 yıl oldu ülkemiz nereden neredey geldi. Her şey ortada. Bütün gelen liderler tanıyamadık diyorlar. Bunları tek tek söylememize gerek yok.

"ŞİMDİ BENİ TEFE KOYUP ÇALACAKLAR"

Son günlerde din adamı olarak ortaya çıkıp ne yazık ki kadınla ilgili farklı açıklamalarda bulunup dinimizde yeri olmayan şeyler söyleyen bazı kişileri çıkıyor ortaya. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar...

İslamın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar aciz bunlar. İslamın hükümlerinin güncellenmesi vardır. Siz İslamı 15 asır önceki hükümleriyle kalkıp da bugün uygulayamazsınız.

Şimdi bir çok hocaefendi bizi tefe koyup çalacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın. Dini hususların tartışılmasında da seviyeler vardır.

Reklamım iyisi kötüsü olmaz mantığı ile söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramları ile yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nda çok çok vasıflı. Bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımız var. Birçok, bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar? Niçin bu alanı bu adamlara kaptırıyorlar? FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik söyledik sonunda bir şura yaptırdık. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan FETÖ'ye kaldı. FETÖ'nün arkasından gelen maalesef tiplere kaldı. Onların da vasıfları ortada. FETÖ'nün kalitesi vasfı ortada, arkasından gidenler onlar ondan daha da geri.