Abone Ol

Depremde İsias Otelde hayatını kaybeden KKTC'li genç sporcular anısına Şampiyon Melekler Anıtı

Adıyaman’da depremde yıkılan İsias Otel’in enkazında hayatını kaybeden KKTC’li öğrencilerin anısını yaşatmak için, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi tarafından ‘Şampiyon Melekler Anıtı’ dikilecek.

Depremde İsias Otelde hayatını kaybeden KKTC'li genç sporcular anısına Şampiyon Melekler Anıtı

Kahramanmaraş merkezli depremlere, voleybol turnuvasına katılmak için gittikleri Adıyaman’da İsias Otel’de yakalanan Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri hayatını kaybetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşları, kayıplarının yasını yaşarken, hayatını kaybeden 6 veli, 5 öğretmen ve 12-14 yaşlarında 24 sporcu gencin anısını üç metrelik bronz ‘Şampiyon Melekler Anıtı’ ile yaşatacaklarını bildirdiler.

Yakın Doğu Oluşumu Müzeler Daire Başkanlığı’na bağlı Surlariçi Şehir Müzesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin girişimiyle dikilecek anıtta, hayatını kaybeden öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin isimleri yer alacak.

Anıtın yanı sıra, Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sanatçılarının depremde hayatını kaybedenler anısına yapacağı tablo da Surlariçi Şehir Müzesi’nde sergilenecek. 

Türkiye’deki depremde Adıyaman İsias Otel enkazında yaşamını yitiren KKTC’li voleybol kafilesi “Şampiyon Melekler”in simge karikatürünü çizen İranlı karikatürist Alireza Pakdel Cumhuriyet’e konuştu. 

Eşinin eğitimi nedeniyle KKTC’de bulunan 150’den fazla uluslararası ödüllü Pakdel, acı haberi alır almaz hissettiği derin acıyı kâğıdına yansıttığını belirterek “Aileler için bir şey yapmak istedim. İnsan olarak yardım etmek istedim” dedi. 

ANIT İÇİN ESİNLENİLECEK

KKTC’li “Melekler Takımı” için yapılması planlanan anıta da ilham kaynağı olması beklenen karikatürü çizen Alireza Pakdel, ilk aklına gelenin sporcuların ruhlarının büyüklüğü olduğunu kaydederek “Onları o sporu yaparken göstermek istedim. Bu kadar büyük bir etkisi olacağını tahmin etmemiştim. İlk başlarda burada kendimi göçmen olarak hissederken kendimi artık KKTC’ye ve bu millete yürekten bağlı hissediyorum” diye konuştu.