Ekonomi

$ DOLAR
32,52 0,03 %
€ EURO
34,91 -0,06 %
BIST
9.717 -5,32 %
ALTIN
2.438,84 2,62 %
Tekel Bayisi Özgür Aybaş ortalığı karıştırdı: Murat Kurum alkollü içki satışında o yasağı esnetecek mi? Tekel Bayisi Özgür Aybaş ortalığı karıştırdı: Murat Kurum alkol satışında o yasağı esnetecek mi? Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un saat 22.00’de başlayan alkollü içki satış yasağını saat 24.00’e uzatacağı vaadinde bulunduğunu iddia etti. Paylaşımın yayılması üzerine Özgür Aybaş, ifadelerin ironi olduğunu açıkladı.
Ünlü ABD Bankası JPMorgan 2024 yıl sonu Dolar kuru tahminini açıkladı: 36 TL Ünlü ABD Bankası JPMorgan 2024 yıl sonu Dolar kuru tahminini açıkladı: 36 TL JPMorgan, bugün 30 seviyesini aşan dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminini 34 seviyesinden 36’ya revize etti
İşte Türkiye Yüzyılı: Türk Pasaportuyla vizesiz girilebilen ülke sayısı 118’e ulaştı İşte Türkiye Yüzyılı: Türk Pasaportuyla vizesiz girilebilen ülke sayısı 118’e ulaştı Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre geçen yıl 111 olan Türkiye’nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu yıl 118’e ulaştı. Üç ayda bir yayınlanan 2024 Henley Pasaport Endeksi'nde altı ülke ise, 194 vizesiz destinasyonla ilk sırayı paylaştı.
Refah payı için düğmeye basıldı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Refah payı için düğmeye basıldı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? SSK, Bağ-Kur emeklisinin gözü refah payı olarak yapılacak ek zamma çevrildi. Emekli Sandığı emeklileri ile SSK, Bağ-Kur emeklileri arasında oluşan 11.68 puanlık zam farkı giderilmesi bekleniyor. İşte masadaki rakamlar...
2024'ün en güçlü orduları listesi açıklandı: TSK kaçıncı sırada? Türk Ordusu 3 sıra yükseldi 2024'ün en güçlü orduları listesi açıklandı: TSK kaçıncı sırada? Türk Ordusu 3 sıra yükseldi Rusya ve Ukrayna arasında 2022'de savaş başlaması sebebiyle silahlanma yarışı artarken, 2024 yılının askeri güç sıralaması "2024'ün En Güçlü Askeri Kuvvetleri" adlı listenin yayımlanmasıyla belli oldu. Türkiye bu yıl, geçen seneki listeye göre üç basamak birden yükseldi.
Bankalar mevduat faizlerini düşürdü: Hangi banka kaç faiz veriyor? 1 Milyon lira aylık ne getiriyor? Bankalar mevduat faizlerini düşürdü: Hangi banka kaç faiz veriyor? 1 Milyon lira aylık ne getiriyor? Merkez Bankası'nın son faiz artırımıyla yüzde 52'yi aşan TL mevduat faizleri, yeni yılla beraber düşüşe geçti. Bazı bankalarda mevduat faiz oranları yüzde 40’ın altına kadar geriledi. Bankaların yeni oranları belli oldu. İşte 1 milyon liranın getirisi...
Yabancı içkilere büyük zam geldi: Martini, Viski, Cin kaç lira oldu? Yabancı içkilere büyük zam geldi: Martini, Viski, Cin kaç lira oldu? Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, ithal içkilere de zam geldiğini duyurdu.
Ayda 36 bin yılda 600 bin TL kazandırıyor! Mevduat faiz oranları parası olana göz kırpıyor Ayda 36 bin yılda 600 bin TL kazandırıyor! Mevduat faiz oranları parası olana göz kırpıyor Parası olmayan ay sonunu getirmeye çalışırken, az da olsa parası olan gözünü mevduat faizlerine dikmiş durumda. Bankaların mevduat faiz oranları parası olanların iştahını kabartmaya devam ediyor. Eğer söz konusu faiz oranları böyle devam ederse 1 Milyon TL'si olanın yıl sonu kazancı 600 bin TL'yi bulabiliyor. Aylık faiz ise 36 bin TL'ye ulaşıyor. Peki mevduat faizi mi? Gayrimenkul yatırımı mı? Uzman isim süre vererek açıkladı.
İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi: Marmaray, Metro, Metrobüs, Taksi indi bindi kaç lira oldu? İstanbul'da ulaşım ücretlerine zam geldi: Marmaray, Metro, Metrobüs, Taksi indi bindi kaç lira oldu? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak ayı toplantısında taksi ve servis ücretlerine yüzde 28,09, İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarına yüzde 18 zam teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.
2024 bankaların emekli maaş promosyonları ne kadar? Emekli promosyonunda 20 Bin TL'lik artış... 2024 bankaların emekli maaş promosyonları ne kadar? Emekli promosyonunda 20 Bin TL'lik artış... Emekli maaş promosyonlarında 20 bin TL'lik artış iddiası gündem yarattı. 2024 emekli maaş zammı için 'refah payı' masada yer alırken, bir yandan da bankaların 2024 emekli maaş promosyonu merak ediliyor. "2024 bankaların emekli promosyonları en fazla ne kadar olacak? Kaç TL zam gelecek?" sorusunun yanıtına cevap aranırken, kulislere yansıyan rakamlar dikkat çekti. Emekli maaş zammı ve promosyon için geri sayım başladı.
Gözler Meclis’e çevrildi: SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek artış yapılacak mı? Gözler Meclis’e çevrildi: SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek artış yapılacak mı? Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla memur, memur emeklisi ve SSK ve Bağ- Kur emekli aylıkları da kesinleşmiş oldu. Buna göre memur ve memur emeklileri yılın ilk 6 ayı için yüzde 49,25’lik bir zam alırken, SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 37,57 zam alacaklar.
Yaşam tarzına zam müdahalesi: Bira fiyatlarına yüzde 35 zam geldi Yaşam tarzına zam müdahalesi: Bira fiyatlarına yüzde 35 zam geldi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir bira grubuna daha yüzde 35 zam geldiğini duyurdu. Yeni yılda zam yağmuru devam ediyor. Sigara, rakı ve şarap gruplarına yapılan zamlardan sonra bir bira grubuna daha zam geldi.
ABD'nin, Blinken Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklamasında F-16 detayı ABD'nin, Blinken Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklamasında F-16 detayı ABD Dışişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İstanbul’daki temaslarına ilişkin art arda açıklamalar yaptı. Görüşmelerde ikili ilişkiler, İsveç’in NATO üyeliğine kabulü ve Gazze konularının gündeme geldiği belirtildi. ABD tarafının açıklamalarında F-16 satışı konusuna değinilmemesi dikkat çekti.
Yaşam tarzına vergi zulmü: 100’lük rakı 1000 lira oldu Yaşam tarzına vergi zulmü: 100’lük rakı 1000 lira oldu Tekel Bayileri Derneği, Mey Grubu içkilerine yüzde 35 zam geldiğini duyurdu.
SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 12 ek zam için Erdoğan'dan son dakika talimatı SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 12 ek zam için Erdoğan'dan son dakika talimatı Memur ve memur emeklileri yeni yıl için yüzde 49,25 zamma hak kazanırken, işçi ve esnaf emeklileri için bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Aradaki zam farkı nedeniyle oranın artırılması için çalışma yapıldığı belirtiliyor.
Memura seyyanen zamda yeni tutar belli oldu Memura seyyanen zamda yeni tutar belli oldu Memur maaş zammı oranı Ocak 2024 için belli oldu. Yüzde 49,25’lik zammın ardından Temmuz 2023 döneminde memurlara yapılan 8.077 TL'lik seyyanen zammın devam edip etmeyeceği merak edilmeye başlandı. Kanun ‘devam edecek’ dedi, rakam 12 bin liranın üzerine yükseldi. Peki zamlı memur maaşı hesaplaması nasıl yapılacak?
Bilal Erdoğan'ın boykotu lafta kaldı: Türkiye'den İsrail'e ihracat bir ayda yüzde 34,8 arttı Bilal Erdoğan'ın boykotu lafta kaldı: Türkiye'den İsrail'e ihracat bir ayda yüzde 34,8 arttı İktidar tarafından İsrail'e yönelik sert söylemler yapılırken ekonomik ilişkilerin güçlenerek devam etmesi tepkilere yol açtı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, "İsrail ile karşılıklı ticaretimiz geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla azaldı" açıklamalarının aksine Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatı aralık ayında arttığı görüldü. Bilal Erdoğan'ın Gazze için düzenlenen mitingde "Elimizden geleni yapacağız ki bu sermaye sahipleri ayağını denk alsınlar" sözleri gündem oldu.