Cemaate büyük operasyon..

MGK'nın son açıklamasında, cemaate büyük bir operasyonun daha geleceği sinyali çıktı.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

YAZLIKÇILARA SEÇİM EZİYETİ..

Arkadaşım Leman, paylaşım sitesinden şikayet etti. “Cumhurbaşkanlığı seçimi için yazlığımda oy kullanmak istiyorum. Ailece asıl ikametimize gitmek istesek uçak biletlerimiz 1000 lirayı geçiyor. Bu sıcakta 14 saat otobüs de çekilmiyor. Birinci adresimiz olarak kaydımızı Bodrum'a alarak oy kullanmak istiyoruz. Nüfus Müdürlüğünde,40 derece sıcak havada klimasız ortamda önümüzde 300 kişi bekliyoruz. Üstelik de içimize hiç sinmeyene bir adaya oy verebilmek için.

Şurada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir aydan biraz fazla zaman kaldı. Seçmenler kanuna göre oy kullanmak için yazlıklarının adreslerini birinci adresleri olarak kaydettirmeleri gerekiyor.

Maddi olanakları bulunanla için kişi başı ortalama 500 lira tutan uçak biletleriyle günübirlik oy kullanmaya asıl ikametlerine gidebiliyor. Ya sınırlı gelirleri bulunanlar ? Yerine göre 11 ile 14 saat sürecek otobüs yolcuğu. O da ucuz değil. Bir bilet 70 ile 100 lira arasında .

Arabası olanlar da o kadar avantajlı değil. Uçak bileti kadar benzin parası bekliyor oy vermeye kararlı olanları..

Yazlıkçıların küçük bir oranı maddi durumu iyi olanlar. Kimileri benim arkadaşım gibi yıllarca maaşlarından kısıp, emekli ikramiyelerini katarak 2 oda 1 salon evlerde, yaşamlarının dinlenme zamanını geçirmeye çalışan emekliler.

Demokrafik olarak sahillerde çıkan oy oranları belli.

Bu eziyet neden çektirilir o zaman. Bunalıp oy vermeye gitmesinler diye mi.

Yazlık bölgelerde bulunan seçmen sayısı hiç de az değil.Tam 3.5 milyon seçmen seçim sırasında yazlık bölgelerde..

Zaten pek çok muhalif partili içlerine sinmeden Ekmelettin İhsanoğlu'na oy verecek.

Pek çok zeminde, Ekmel bey'i içine sindirmeyen konuşmalar,yazışmalar yapılıyor. Tv yorumcularından olan iktidar partisi yandaşı Yazar'ın sözlediklerini hatırlıyorum. “ Bu CHP'liler böyledir. Söylenirler, kızarlar sonra paşa paşa oy vermeye giderler.”

Doğru bir gözlem bu. TBMM kulislerinde AKP'liler Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçileceğine emin gözükseler de, meclis bahçesinin serinliklerine uzanan üçer beşerli milletvekili grupları, Ekmelettin İhsanoğlu'nun ilk turundan çekiniyorlar.

İşte yeni sunulan çözüm paketi,ikinci tura kalırsa Tayyip beyi rahatlatacak yolun adresi. Paket çıktığında BDP'nin ikinci turda kime yöneleceği hiç de sürpriz değil..

CEMAATTEN SİNYAL HAMLELERİ..

MGK'nın son açıklamasında, cemaate büyük bir operasyonun daha geleceği sinyali çıktı.

Cemaatin ekonomi dengeleri alt üst durumda.

Cem Uzan örneğinde olduğu gibi Gülen'cilerin mallarına el konulma ihtimali yoğunlukla konuşuluyor.

Bunun tipik örneklerinden biri son günlerde grubun kontrolündeki iki büyük zincirlerdeki değerli malların neredeyse yüzde 50 indirimlerle satılması ve depoların boşaltılması olarak gözüküyor.

Cemaate büyük operasyon oldukça yakın ...