Herkesi hain ilan eden trolleri AKP neden sahipleniyor?

Ak Troller bir zamanlar muhafazakar-demokratım, liberalim  diyen AKP’nin içinden ortaya fırlamış neo nazi bir alter ego gibi.

Gökhan Kaya Gökhan Kaya

Ak troller AKP’nin neo nazi alter egosu mu?

Kardeşi PKK saldırısı sonucu ölen Yarbay Mehmet Alkan’ın cenaze namazındaki sözleri Türkiye’yi sarstı. Yarbay’ın kardeş acısıyla söyledikleri adeta Türkiye halkının içine oturmuş o soruyu olabilecek en yüksek sesle yüzeye çıkardı: “Bugüne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor?”

Bu hepimizin merak ettiği soru. Cenazelerde artık ‘Vatan sağolsun’ demiyor aileler kaybettikleri canlarının ardından.

Çünkü şu soruya mantıklı bir cevap bulamıyorlar: ”Çocuklarımız vatan için mi yoksa AKP seçim kazansın diye mi ölüyor?”

Ne oldu da PKK lideri Öcalan ile mutabakat yapıp bunu Dolmabahçe Sarayı’nda açıklayan AKP birdenbire silaha sarıldı?

Bu derin kuşku Türkiye’yi sardı. Gözüken o ki TSK’yı da sarmış.

Yarbay’ın acı çığlığının yankısı daha bitmemişken daha önce Türkiye’de rastlanmayan bir ahlaki düşkünlükle karşı karşıya geldik. Sosyal medyada Ak Troller diye bilinen hesaplardan Yarbay Mehmet Alkan hakkında akla hayale gelmeyecek hayasızlıkta bir iftira ve nefret kampanyası başlatıldı.

Birkaç saat içinde Yarbay:

Hain
PKK’lı
Paralel
DHKP-C’li
Alevi
Ermeni
Gezici

İlan edildi.

İnsaf! Hiç mi aile terbiyesi almadınız? Hiç mi ahlak, namus, erdem, şeref diye bir şey duymadınız sayın Ak Troller.

Bunlar sosyal medyada kendi kendisine bu iftira ve küfür kampanyasını yapan gönüllüler olsa bir nebze sosyolojik vaka muamelesi yapabiliriz. Memleketin arsızları der geçerseniz ama öyle değil.

Ak Trolller bizzat AKP tarafından kurulmuş bir organizasyon. Maslak’ta Yeni Türkiye Digital Ofisi adı altında faaliyet gösteriyorlar. Bu ofisin açılışı bizzat AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay tarafından gerçekleştirildi. Ofiste 200 kişi 24 saat esasına göre çift vardiya olarak görev yapıyor.

Yeni Türkiye Digital Ofisi Direktörü Gökhan Yücel merkezin işleyişini şöyle anlatmış: ”Birincisi içerik üretimi ekibimiz. İkincisi etkileşimi sağlayacak, yayılımı sağlayacak bir ekibimiz var. 4 adet 45 kişilik ekipler var. Bu ekipler kampanyayı sahaya yayacak.”

Yarın ertesi gün belki vatan savunmasında savaşırken ölecek, cenazesinde, tabutunun arkasında bütün protokolün sıralanacağı bir askeri birkaç saatte hain-paralel-PKK’li ilan eden bu troller AKP’nin paralı ofis çalışanları anlayacağınız.

Düşünün, kardeş acısı çeken Mehmet Alkan’a para için küfür ediyor bu insanlar. Ki bizim kültürümüzde cenazesi olan insana saygı ve anlayış vardır. Bunlar nereden toplandıysa umurlarında da değil bu toprakların değerleri.

İnsanın yozlaşmışı, ahlaksızı, mala mülke tapanı para için her şeyi yapar biliyoruz. Anasını da memleketini de satar. AKP de bula bula ofisinde çalıştırmak için maalesef bu tür çukurun en dibindeki insanları bulmuş.

Ak Troller bir zamanlar muhafazakar-demokratım, liberalim diyen AKP’nin içinden ortaya fırlamış neo nazi bir alter ego gibi.

Artık neredeyse AKP’li olmayan herkesi hain ilan ediyorlar. Askerliği seçmiş, ölümü göze almış, milliyetçi olduğu konuşmasından açıkça belli olan bir Yarbay’ı bile bir anda PKK’li, DHKP-C’li ilan etmek nasıl bir köktenciliğin, radikalizmin ürünüdür?

Ermeni, Alevi olmayı ‘hain’ olmak için yeterli görmek bugün artık MHP’nin bile doğrudan sahiplenmediği bir tutum.

Bu çukuru, bu nefreti, bu ırkçılığı AKP ne kadar sahipleniyor? Sahiplenmiyorsa memleketi kutuplaştıran, bölücü bu trolleri barındırmaya devam edecekler mi?

AKP yönetimi bunun cevabını vermeli.

GÖKHAN KAYA

https://twitter.com/karaolorin