Yengeç burcunu 2015'te neler bekliyor?

Yetenekleriniz aracılığıyla gerçek hayatla başetmeyi öğrenmeye hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

YENGEÇ 2015,

Yengeç ve yengeç yükselenler için 2015’te, iş ortamlarını, yapacakları işleri, hizmetler konusunda kendilerini sınayacakları, sağlık konusunda önlemler almaları gerektiğini farkedecekleri bir yıla giriyorlar. Yengeçler uzun bir süredir iş hayatlarında bağımsız kalmanın veya otoriter olmadan toplumsal hayata karışmanın, kariyerlerinde baskı unsurları olmadan var olmanın mücadelesini veriyorlar. Bu konudaki çabaları kendi istekleri olmadan da meydana gelmiş olabilir. Bu durum ilişkilerine de yansıyor. Yengeçler güven duyacakları kişilerle olmak isterler. Ancak uzun bir süredir ilişkilerinde yaşadıkları deneyimler onların tekrar tekrar kendilerine aradıkları güveni ve kontrol isteğini yanlış kişilerle test ettiklerini düşünüyor olabilirler. Toplumsal ve iş hayatlarındaki ilişkiler de onları test ediyor ve zorluyor.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak. Şimdiye kadar hayatlarındaki duruşları ve ilişkilerdeki zorlukları aşmak için kendi gelişimlerini, bireysel yeteneklerini geliştirmek durumunda kaldılar. İçlerindeki kendi başına yeterli ve bireysel olarak ayakta kalabilme dürtüsünü bağlanma konusunda ve dayanak edinme konusunda yaşadıkları derslerle yapılandırmak durumunda kaldılar. Saturn yay burcunda olduğu dönemde bireysel gelişim konusundaki çabalarını, ortaya koyacakları ortamlarda değerlendirmeleri gerekecek. Bu ortamlar, iş ve çalışma ortamları, çalıştıkları kişiler, hizmet edecekleri konular dahilinde olacaktır. Gündelik hayatlarına da yeni bir düzen ve kısıtlama gelecektir. Çalışmak onlar için ustalık getirecek ancak hayatlarına bir disiplin getirmeleri gerekecektir. Bu dönemde geliştirmek durumunda kaldıkları yeteneklerin kalıcı olanlarını belirleme ve iş ortamlarını organize etme durumunda kalacaklar. Bir sonraki dönemde kuracakları ilişkilerin kalıcı olmasını sağlayacakları için bu dönemde gündelik hayatlarında olsun, çalışacakları kişilerle ilgili olsun ilişkileriyle ilgili durumları açıkça görmeye başlayacaklar. Kararlarını daha sonraki dönemlerde verecekler. Alışkanlık kazandıkları konularda zorluklar çekebilir ve alışkanlıklarını bırakma yönünde disipline olabilirler. Sağlık için beslenme alışkanlıklarını değiştirme, sigarayı bırakma, spora başlama gibi yeni düzenleri olabilir. Bu dönemde kendileriyle ilgili geliştirdikleri ancak gündelik hayatlarında yaşamak istedikleri düzeni anlama, hayatlarına anlam verecek konularda çalışma konusunda çalışmaları olacak. Şimdi yapacakları onların ilerde toplumsal yaşamlarında kalıcı olarak devamını sağlayacakları bir düzen, yaşayışı sağlayacaktır. Kendilerini geliştirdikleri konularla ilgili testlere tabii olacaklar ve bu durum faydalı geliştirici tatmin edici özellikleri kazanıp kazanmadıkları konusunda düşünmeye sevk edecektir. Gündelik yaşamlarındaki ön yargılarından kurtulmaya çalışırlar ve başkalarına faydalı olma konusunda kendilerine anlamlı gelen faaliyetleri yapmaya başlarlarsa dönemin sonunda çekecekleri zorlukların üstesinden gelebilirler. İş ortamları ve çalışacakları işlerde yabancılar veya yayıncılıkla, hukukla, başka kültürlerle ilgili deneyimler onların gelişiminde gerçekten ne istediklerini anlama konusunda farkındalık getirecektir.

Saturn geri gittiği dönemlerde kendilerini ortaya koymak istedikleri konular hakkında çalışmalarına yardımcı olabilir. Veya engellerle karşılaşmaları kendileriyle ilgili mücadelelerin tamamlanmasına yardımcı olabilir. Geri durdukları konuları belirleyebilirler.

Jüpiter aslan burcunda geri gidiyor. Maddi konularla ilgili yavaşlama, gelirleriyle ilgili çıkış yolları bulma konusunda ilerleme olmayabilir veya yeni yollar araştırıyor olabilirler. Akıllarında büyüttükleri kazançlar ile ilgili gerçekçi düşünmeleri yararlı olacaktır. 11 ağustosta Jüpiter başak burcuna geçiyor ve yılın ilk yarısında maddi konularda fırsatları yakalamaları gerekiyor. İkinci yarıda yaşamlarına anlam katacak iş ortamı ve çalışma şartlarıyla ilgili kendilerini yetiştirmeleri gereken eğitimler, yeni konular, işlerle ilgili bağlantılar sağlayacakları fırsatlar olacaktır.

Önemli zamanlar

21 ocak-11 şubat 2015’te Merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Yengeçler başka kaynaklardan gelenleri, var olan maddi imkanlarını ocak başında korumaya çalışacaklar. Venüs 3 ocakta kova burcuna geçtiğinde ise başka kaynaklarla ilgili kısmetler olabilir. Ay sonuna kadar maddi kaynak bulmak için görüşmeler yapabilirler ve anlaşabilirler ancak merkür yine başka kaynaklarla ilgili evlerinde geri gideceğinden, anlaşmaya imzalarını 21 ocak öncesinde atmalılar. Merkür geri giderken bağlı oldukları kişilerle, ortaklaşa işlerde bazı pürüzlerin düzeltilmesi veya ortaklıklarla ilgili çalışmaların devam etmesi daha faydalı olacaktır. Merkür 2015’te hava burçlarında geri gidiyor ve yengeçler aslında bilinçaltında, müdahale edemedikleri konularda ve başkalarıyla olan bağlantılarında eksikliklerini fark edebilir ve kendi içlerine dönük düşünebilirler.

Şubat ayında yengeçlerin kariyer ve toplumsal hayatlarında hareketlenme başlıyor. Herkesin gözü önünde olabilirler. Cazip ilişkiler toplum önünde yaşanabilir. İş ortamları ve yaptıkları işlerde yeni adımlarını atacaklar.

20 martta balık burcunda güneş tutulması yaşayacaklar. İş ve kariyerle ilgili, toplum içersindeki durumlarıyla ilgili şimdiye kadar kaçtıkları veya ilgilenmedikleri konularla ilgili yeni durumlar karşılarına çıkabilir. Yapmayı düşünmedikleri zorlandıkları bir konuda girişimde bulunup para kazanabilirler. Yani bu şekilde bir türlü ilgilenmedikleri bir faaliyeti bu şekilde çözmüş olacaklar. Mart başında girişimleri, cesaretleriyle ani maddi kaynaklar bulabilirler. Bu şansı bir de haziran ayında yaşayacaklar. Bulacakları iş maddi yönden kuvvetli olabilir. Kapılarını açık tutsunlar, görüşmeleri kaçırmasınlar. Bu işte maddi imkanlar yüksek ancak lider olabilecekleri veya bağımsız kalabilecekleri fırsatlar az olabilir. İş hayatlarında kendilerine öncelik vermeleri ilişkilerinde sorunlar yaratabilir. Ancak bir süredir iş hayatlarında kopmalar yaratan, yaşadıkları kariyer-ilişkiler arasında stresli durumlarından kurtuluyorlar.

4 nisanda terazi burcunda ay tutulması, yengeçlerin ev ve aileyle ilgili konularda veya kendileriyle ilgili olarak ilişkilerinde bazı kopmalar yaşayabilirler. Kendilerini göstermek uğruna bazı ilişkilerden vazgeçmeleri gerektiğini anlayabilirler. 8 nisanda Jüpiter düz hareketine başlayacağından maddi olarak da rahatlayacaklar. Kazançları gelmeye başlıyor. Plüto 17 nisanda geri hareketine geçiyor. İlişkileriyle ilgili problemleri çözme zamanı ve ilişkilerde neyi yanlış yaptıklarını araştırma zamanları olacaktır.

Mayıs ayında Merkür 19 mayıs-12 haziran 2015’te ikizler burcunda geri hareketinde olacak. Yengeçler bu dönemde içlerine dönebilir, yazı yazıyorlarsa tekrar gözden geçirebilir veya planları ile ilgili hazırlık ve araştırmalar yapabilirler. Kendi kendilerini dinleyecekler. Etraflarındaki kişilerden kendileriyle ilgili sözler duymak iyi gelebilir.

12 haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Yengeçler için hayatta yapmak istedikleriyle ilgili kendilerini tartma, neleri feda edebilecekleri konusunda düşünme zamanı olabilir. Ancak maddi imkanlar yakalayacaklar. İşlerinden maddi kazançlar gelebilir. Bir şans yardımıyla gelir kaynağı elde edebilirler. İş teklifi alabilirler. Bunu da 25 temmuza kadar değerlendirmelerinde fayda var.

25 temmuz-6 eylül arasında Venüs başak burcundan geri dönüp aslan burcuna girecek ve geri hareketinde olacak. Maddi konularda gecikmeler, hatalı alışverişler olabilir. Bir şeyi gereğinden pahalıya satın alma gibi hatalar olabilir. Kendilerini bir şekilde savunma durumunda bulabilirler. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor. Elde ettikleri imkanlarla veya iş teklifleriyle ilgilenmeleri ve araştırmaları, kendilerine dönük olarak isteklerini sorgulayabilirler.

Ağustos ayında Saturn düzgün hareketine dönüyor ve bireysel çabalarıyla ilgili hak ettiklerini alamama durumunda kalabilirler. Ancak mücadeleden vazgeçmeyip kendilerini göstermeye devam etmeliler. 20 marttaki güneş tutulmasıyla yaptıkları girişimlerinin sonuçlarını alabilirler. Jüpiter 11 ağustosta başak burcuna geçtiğinde çalışma koşullarını oluşturmak için yeni konularla ilgili ilk adımları atabilecekler. Belki bir eğitim veya yakın çevreden gelen destek onları hareketlendirebilir.

Eylül ayında iki tane tutulma olacak. 13 eylülde başak burcunda güneş tutulması, hayatlarına giren yeni konular ve kişilerle ilgili çalışmalar getirecek, yeni fırsatlar işler isteklerine uygun olabilir. 28 eylülde ise koç burcunda ay tutulması gerçekleşiyor. Yengeçler kariyer ve toplumsal hayatlarıyla ilgili kararlara varacaklar. İşleriyle ilgili ne istediklerine karar verebilirler. Beklentilerini ve yapmak istedikleriyle ilgili gerçekçi olmaları ve kendilerini eğitmeleri gerektiğini düşünebilirler. Kendilerini yetersiz gördükleri konularda tamamlamalılar. Pluto 25 eylülde düzgün hareketine dönüyor ve ilişkilerinden güç almaya başlayabilirler. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri hareketinde olacak. Aile içersinde konuşmalara dikkat edilmeli. Bu dönemde yanlış anlaşılmalar olabilir. En iyi değerlendirme yolu evlerinde araştırmalar ve çalışmalarla zaman geçirmek olabilir. Evle ilgili konularda bozulan aletlerin olabileceğini de akıldan çıkarmamak gerekir.

Ekim ayında Mars, Venüs, Jüpiter başak burcunda olacak. Varsa kardeşleriyle ilgilenmek ve yakın çevreleriyle sosyal faaliyetler yengeçler için çok olumlu olabilir. Kısa yolculuklardan büyük zevk alabilirler. Kuzey ay düğümü de 10 ekimde başak burcuna geçiyor. Yengeçler hayatlarında kendilerini geliştirmek isteyecekleri yeni konularla ilgilenmeye başlıyorlar. Artık eksik gördükleri konularla ilgili çabalayacaklar ve bir düzen geliştirecekler. Yakın çevrelerinde kendilerine güç kazandıracak bir olay yaşayabilirler. İlişkilerinde güç kazanacaklar. Belki bir ortakla beraber yeni konularda adımlar atabilirler. Fikirlerini ve düşüncelerini aktarmanın yeni yollarını öğrenecekler. İletişim kurmanın farklı yollarını deneyimleyebilirler. Yazı yazmak da bu yollardan birisi olabilir. Kendilerini eğitirken yeni metodlar keşfedebilirler.

Kasımda aileleriyle veya evleriyle ilgilenecekler. Aile veya ev konularında isteklerini ve arzularını yaparken hayatlarında ilerlemek istedikleri konularla ilgili sorunlar olabilir. İş ortamları, çalışma koşullarını veya gündelik hayatlarında yapmak istedikleri konularda zorlanabilirler.

Aralıkta başkalarının, özellikle ev ve ailede yaşayanlarla ilgili engeller iş hayatınız ve ilişkilerinizde stresler yaratabilir. Uranüs 26 aralıkta düz hareketine dönüyor ve kariyerinizle ilgili ilerleme başlıyor olacak.