Koç burcunu 2015'te neler bekliyor?

Hayatınıza yeni bir boyut katmaya hazır mısınız?

Gamze Avcu Gamze Avcu

Koç burcu ve koç yükselene sahip kişiler için 2015 kendisini geliştirmek istediği, bireysel çabalarında ve yeteneklerinde, inandığı konularda değişimlerin olacağı bir yıl olacak. Hayatınıza yön verecek amaçlar ve inançların yapılandırılması, çalıştığı işlerin, çalışma ortamının, hizmet verdiği konuların planlanması ve organizasyonu vurgulanacak konular. Ortaklaşa işleriyle ve bağlı oldukları kişilerle, kaynaklarla ilgili mücadele verdiler. İş hayatlarında güç kazanmaya devam ediyorlar. Kendileri ile ilgili bağımsız kalma isteğiyle, cesaret ve riskler almaya devam ediyorlar. Yeni deneyimlerle kendilerindeki değişimi görüyorlar.

2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.

Saturn yay burcunda ilerlerken, hayatlarına anlam katacak yeni arayışlara girebilirler. Hayatınıza bakış açınıza dair yeni anlam arayışıylarıyla ilgili yapılanma geçirecekler. Hayatınızlarında kendileriyle ilgili inandıkları konular doğrultusunda eksik gördükleri, artık onları beslemeyen konularla ilgili bitişler yaşayabilirler. Kendi gelişim yöntemlerini, amaçlarını ve ideallerini değiştirecekler. Koç olarak yeni deneyimlerle kendilerini geliştirmek, hayatlarına başka anlamlar katmak için içsel istekler ve kendilerini kısıtlayacak deneyimleri olacak. Bundan sonrasında gerçek beklentileri için mücadele edecekler. Hayatlarına gelişmek, anlam katmak, yeniye açık olmayı istedikleri konularda deneyimlerle ve zor yollardan bakış açılarını değiştirecekler. Şimdiye kadar onlarıbir yere götürmeyen problemli düşünce ve inandıkları doğrularla ilgili adımlar atmak, çözmek için içsel istek duyacaklar. Hayatlarındaki idealleri bir üst noktaya taşımak isteyecekler. Yay burcunda ok yüksek idealleri sembolize eder. Yay da ilahi güçten alınan destektir. Yeni inançlar geliştirebilirler. Ancak bunları yaparken Saturn, yay burcunun bekledikleri ve alışık oldukları özgürlüğün kısıtlanmasını, sınırlarını genişletebilmeleri için öncelikle yargılardan kurtulma konusunda testlerden geçmeyi, toleranslarını genişletmeyi, başkalarının fikir ve düşüncelerini de göz önüne almayı öğrenmelerini sağlayacaktır. İnandıkları, hayatlarına yön verdikleri konuların kendileri için artık anlamı olup olmadığı konusunda sorgulamaya başlayabilirler. Yeni anlamlar katma çabalarını farkında olurlarsa bu dönemin sonunda toplumsal ve kariyer anlamında konumlarıyla ilgili hazırlıkları başarıyla tamamlamış olacaklar. Bakış açılarını değiştirmek, hayatlarına yeni anlamlar katmak, gerçekten kendileri için kuracakları idealleri açıkça görmek için somut sonuçlar elde etmeleri ve çabaları gerekecek. Hayatlarına yeni bir yön verecekleri, yapılanma geçirecekleri ve sonunda somut sonuçlar elde edebilecekleri konular, akademik konular da olabilir. Kendilerini eğitim verirken bulabilirler.

Yabancılar, yabancı kültürler hayatlarında daha fazla ilgilenecekleri ve şimdiye kadar kendileri için nasıl bir değer taşıdığı ile ilgili konulardan olabilir. Yaşamlarını yabancı bir yerde sürdürüyorlarsa, onları burada zorlayan konuları fark edecekler ve çözmedikleri sürece karşılarına engel olarak duracaktır. Uzak yerlere sık sık iş seyahatleri yapmaları gerekebilir. Varsa hukuksal meseleler hayatlarında problem yaratabilir. Yayıncılıkla ilgili konular varsa bu konularda da zorlu şartlar ortaya çıkabilir.

Bazı koçlar için ruhsal olarak anlam arayışı olabilir. Neptün 12.evlerinde balık burcunda ruhsal ihtiyaçlarını çözme, hayatın ruhsal olarak ne kadar tatmin ettiği konusunda kendilerine yeni bir ruhsal, zihinsel, felsefi konuları öğrenmek, kendisine inanç yaratma, dayanak yaratma doğrultusunda önce inandığı konularda engellerle karşılaşabilirler. Sonrasında kendilerini eğitecek sürece girebilirler.

Saturn yay burcuna giriş yaptığı için koç burcu bu değişimlerin zihinsel ve amaçları doğrultusunda farkına varmaya başlayacaklar. Geri gittiği dönemlerde bu konularla ilgili hazırlıkları, duraksamaları, engelleri yaşayabilirler. Akrep burcuna geri döndüğünde 15 haziran-2 ağustos 2015 döneminde ortaklaşa işlerinde, bağlılık yaşadıkları ve başka kaynaklarla ilgili mücadele verdikleri konularda kalıcılığı sağlamak üzere son düzenlemelerini yapabilirler. 18 eylülden sonra artık başkalarıyla beraber, başka kaynaklarla ilgili yaşadıkları yüzleşmelerin, istek ve bağlılıkların kendisi için ne anlama geldiğini görüp istemediklerini hayatlarından çıkarmış ve kendi yönlerini çizmeye başlamış olacaklar.

Hayatlarında yeni amaçlara odaklanmış olacaklar. Başkalarının onların önemine ve gerekliliğine bir kez daha inandırmak amacıyla çok çalışacaklar. Uranus onların bireyselliğini ortaya koymalarına destek verecek.

Ağustos ayında ortaklaşa işleri, bağlı bulundukları kaynaklarla ilgili bireysel isteklerini daha fazla sorgulayabilirler. Bu durum kendilerine çizecekleri yolu oluşturmaları için tetikleyici olabilir. Yıl sonunda ise inandıkları, dayanak oluşturmak istedikleri, ruhsal olarak tatmin olmadıklarını anlayacakları problemler zorlayabilir. Bir anlamda güvensiz hissetme durumu daha sonra da amaçları doğrultusunda karşılarına çıkarak planlarını ve yapmaları gerekenleri düşünmelerine sebep olacak.

Jüpiter aslan burcunda, bireysel kabiliyet ve yetenekleri konusunda güven kazandıracaktır ancak gerçek amaçlarını belirledikleri zaman. Kendileriyle ilgili aldıkları risklerin üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor. Bireysel yetenekleriyle kendilerini ifade ederken büyük zevkler, büyük şanslar, yüksek enerjilerle kendilerini ifade etmelerine yardımcı oluyor ve eğleniyorlar. Yaratıcılıklarını ortaya koyuyorlar. Jüpiter 2015’e girerken aslan burcunda geri hareketinde olacak. 8 nisanda düz hareketine devam edecek. Mart başında kendilerini ifade edebilecekleri yeni fırsatlar ortaya çıkacaktır. Eskiden yapmadıkları konularda alamadıkları bir riski almak isteyebilirler. Jüpiter istedikleri özgürlüğü sağlayan aşkın kapılarını açabilir. Bu aşk eskilerden gelen birisi olabilir. Kendileriyle ilgili gelişimlerinde, bireysel olarak yapmak istedikleriyle ilgili hazırlıkları devam ediyor bu dönemde. Kariyerleriyle ilgili bağımsız kalma isteklerinde zorlanmalar, inançlarına dair ve ruhsal olarak kendilerini etkileyecek olan 20 martta balık burcundaki güneş tutulması, bireysel istekleriyle ilgili kararlarında etkili olacaktır. Yine Jüpiter’in etkili olacağı 22 haziran, radikal kararlar, ani girişimlerde bulunmak için harekete geçebilirler.

Ağustos ayında Jüpiter’in Saturn’le zorlu açısı, hayatlarına anlam katmak istedikleri ve kendileriyle ilgili yatırımları için girişimlerde bulundukları konularla ilgili gerçekçi adımlar atmanıza sebep olacaktır. Jüpiter 11 ağustosta bir yıl kalmak üzere başak burcuna geçtiğinde iş ortamlarıyla, çalıştıkları kişilerle, varsa müşterileriyle ilgili, gündelik hayatlarına dair ve de sağlıklarını ilgilendiren konularla ilgilenmelerini ve organize etmelerini sağlayacak. Pozitif gelişmeler bekleyebilirler. Yılın son döneminde çalışma koşullarında, yapacakları işlerle ilgili detaylarla ilgilenmeye başlayacaklar. Başak burcundaki Güneş tutulması ve Kuzey Ay Düğümünün ve Mars’ın da bu burca girmesiyle teknik anlamda değişimlerin olacağı, yararlı olmak adına kendilerini ortaya koyarak hizmet verecekleri ve kendilerini geliştirme konusunda yapacaklarını belirlemeye başlayacakları ve çok çalışacakları bir düzene geçecekler. Alacakları projeler olabilir ve çok detaylı çalışmalarla başarı ve prestij sağlayacakları, daha iyisini gerçekleştirmek isteyecekleri bir düzene geçecekler. İş ortamlarında övgüler alabilir, sıfat kazanabilirler veya daha iyi çalışma koşulları elde edebilirler. Bu dönemde yaptıklarını başkalarıyla paylaşma zamanı gelene dek, eylül 2016’ya kadar sürecektir. Sağlık konularıyla ilgili çözümler için gerekli kaynaklara sahip olacaklar.

Önemli zamanlar

Merkür 21 ocak-11 şubat 2015’te kova burcunda geri hareketinde olacak. Koçlar için 2015’te Merkür’ün hava burçlarında geri harekette olması yakın çevrelerinde, topluluklar ve gruplar içersinde, ikili ilişkilerinde kendilerini ifade etmeleriyle, zihinsel paylaşımları konularında düzeltmeler veya anlayış kazanmaları için destek olacaktır. Kendilerindeki eksikleri görme fırsatları olacak. Ocak ayında enerjilerinde düşüş yaşayabilecekleri gibi arkadaşlar, gruplar, organizasyonlar içersinde yanlış anlamalar, fikirlerini ve düşüncelerini tam olarak anlatamama konusunda problemler olabilir. Aynı zamanda da gruplar içersinde var olan problemleri çözmek için fırsat olacaktır. Önceden çalıştıkları konular üzerinden paylaşımlarda bulunabilirler ve çalışmalarını derinleştirebilirler. Topluluklar içersinde yararlı olabilecekleri zihinsel aktivitelerde yer alabilirler.

Şubat ayında yaratıcılıkları ve çekicilikleri ön planda olacak. Cesaretli ve girişken tavırları dikkat çekecek.

20 martta balık burcunda gerçekleşecek Güneş tutulması müdahale edemedikleri, kaçtıkları, çözüm bulamadıkları içsel veya ruhsal konuları fark etmelerine ve bu konularda bir inanca dayanma, bir inancı yüceltme isteklerini tetikleyecektir. Mart ayında otoritelerle ilgili, iş ve toplumsal hayatlarında kazanmak istedikleri güç ile ilgili zorlayıcı zamanlar olacak.

Nisan ayında onları zorlayacak olan, arkalarından çevrilen işler ve bireysel istekleriyle ilgilenmek durumunda kalacaklar. 4 nisanda terazi burcunda Ay tutulmasıyla ilişkileriyle ilgili şimdiye kadarki durumun artık son aşamasına, beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmediğine, mutlu olup olmadıklarına bakarak durumlarını değerlendirecekler. Maddi harcamaları nisan ayında artabilir. Gelir kaynakalrını korumak için mücadele edebilirler. İş hayatlarında ve toplumsal hayatlarıyla ilgili konularda kendilerini etkileyen Pluto 17 nisanda geri hareketine başlıyor. Kontrol etmek istedikleri durumlarla ilgili problemleri çözmeleri gerekebilir.

19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri gidiyor. Yakın çevreleriyle, işlerindeki yazışmalar ve görüşmelerde, kısa yolculuklarda problemler çıkabilir. Elektronik aletlerinde bozulmalar olabilir. Ayrıca kendilerini ifade etmek istedikleri konuları düzenleyebilir. Varsa eğitim konularında da çalışmalar yapabilirler. Zihinsel faaliyetleri etkileniyor. Haziranda Neptün geri hareketine başlıyor. Bilinçaltında kendilerini tatmin etmeyen, fedakarlık gerektiren konulara dair kendilerini değerlendirecekler. Aşk hayatları, zevk aldıkları faaliyetler artabilir.

25 temmuz-6 eylül 2015’te Venüs başak burcundan aslan burcuna geri dönecek. Bu dönemde koç burçları eski aşklarıyla karşılaşabilirler. İlişkilerinde kendilerini ön plana çıkarma isteği tepki görebilir. Temmuz ayında aile ve ev konularında hareketlenme, ve isteklerini kabul ettirme konusunda mücadele olacaktır. Aile içersinde gelişen konularla veya evleriyle ilgilenmeleri gerekebilir. Venüs’ün geri gittiği süreçte bireysel zevkleri varsa çocuklarla ilgili durumlarda davranışlarını tartmaları gereken pozisyonlarda kalmalarına sebep olabilir. Uranüs 26 temmuzda geri hareketine başlıyor, yıl sonuna kadar devam ediyor. Bu dönemde kendileriyle ilgili özgürleşme istekleri, fiziksel değişimlerle ilgili konularda pürüzler olabilir. Risk almaktan kaçınmalılar. Çevrelerinden bağımsız olma ve kendileriyle ilgili istedikleri değişimlerin neler olduğu konusunda değerlendirme ve şartlarına uyum sağlama zamanı olarak değerlendirebilirler.

Ağustos ayında, Jüpiter detaylarla uğraşacakları, zor tatmin olacakları ama her tür işini belirgin bir şekilde organize edip düzene koyacakları şartları getiren başak burcuna girmeden önce ortaklaşa işleri ve bağlı oldukları kaynaklarla ilgili konularda gerçekçi olmalarına sebep olacaktır. İsteklerini, ideallerini gerçekleştirme konusunda sağlanan kaynakların yeterli olup olmadığını sorgulayabilirler.

Eylül ayında hizmet ettikleri konuları, çalışma ortamlarını, çalıştıkları kişilerle ilgili ve yaptıkları işlerin organizasyonu ile ilgili konular gündemlerini meşgul edecek. Eylülde iki tane tutulma olacak. 13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması, Mars ve Jüpiter’in başak burcunda hareketleri yeni bir düzene geçeceklerini gösteriyor. Gerçekçi yani yapabileceklerinden fazlası konusunda sınırlar koyacakları çalışmalarını oluşturmaya, yapacakların detaylandırıp, çalışmalarına başlayacaklar. Yaptıkları çalışmalarda daha eleştirel olabilirsiniz. Çalıştığınız kişiler bu sebeple zorlanabilirler. Plüto düz hareketine döneceğinden iş ve toplumsal hayatlarında elde ettikleri gücü arttıracak veya otoriteler, güç kullanmak isteyen kişilerle problemlerini çözecekler. Eylül ayı iş hayatlarında kendilerini destekleyecek yapıyı oluşturmaaları için çalışma şekillerini düzenlemeleri için başlangıç zamanı olabilir.

Ekim ayında Kuzey Ay Düğümü başak burcuna, Güney Ay Düğümü de balık burcuna geçiş yapıyor. Artık kendilerini daha somut şekilde çalışmalara adayıp, çalışmayla ortaya koyacakları somut sonuçları elde etmeye yönelik faaliyetler yapmaya başlayacaklar. Artık işlerinde ve çalışmalarında, gündelik hayatlarında sınırlar koymaları gerekecek. Pratiklik ve ustalık kazanacaklar, başkalarına faydalı sonuçlar üretecekleri ve konumlarında yükselecekleri pozisyonlara geçecekler. Ancak yine Kuzey Ay Düğümü başak ve Saturn yay burcunda olduğu süre içersinde başkalarının fikirlerine, başka felsefelere karşı oldukça eleştirel tavırları çalışma ortamlarını etkileyecek. Saturn bu konuda ön yargılarıyla yaklaşımlardan uzaklaşmanız için zorlayıcı etki olacaktır. Ekim ayında kariyer ve toplumsal hayatlarında kişisel güçlerini, değişimler için güçlü iradelerini ortaya koyacaklar.

Kasım ayında ilişkileriyle ilgili konular gündeme geliyor. İlişkilerde veya birlikteliklerde, evliliklerinde yaratıcı faaliyetler ilişkilerinde gelişmelere sebep olacaktır. Yeni ve cazip kişiler hayatlarına girebilir. Neptün 18 kasımda düzgün hareketine dönüyor. Kendi içlerine dönük ruhsal arayışlarında farkına vardıkları problemlerin su yüzüne çıktığını görebilirler.

Aralık ayında ilişkilerinde isteklerini ortaya koyamadıkları durumlar onları rahatsız edebilir ancak 26 aralıkta Uranüs düzgün hareketine döndüğünde içlerindeki cesareti ortaya koyabilecekler.