Abone Ol

AKP'li vekillerin korkulu rüyası olan gizli moda yorumcusu yasinyobaz kim?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin kıyafetleri hakkında yorum yaparak bunları sosyal medyada paylaşan kullanıcının kimliği merak konusu oldu. Moda eleştirmeni gibi milletvekillerinin kıyafetlerini değerlendiren...

AKP'li vekillerin korkulu rüyası olan yasinyobaz kim?

Moda eleştirmeni gibi milletvekillerinin kıyafetlerini değerlendiren meçhul kullanıcının yaptığı acımasız yorumlar dikkat çekti.

TBMM’de yoğun bir gündemle boğuşan milletvekilleri, “moda” konusunda yorumlar yapan gizli bir gözün peşine düştü. Habertürk Gazetesi’nden Saliha Çolak’ın haberine göre vekilleri yakın markaja alan ve Twitter’dan kıyafetleri hakkında yorumlar yapan hatta uyarıda bulunan “moda casusu”, komisyonlardan genel kurula vekillerin kıyafetlerindeki her türlü ayrıntıyı sosyal medyaya taşımaya başladı.

MODA CASUSU SİYASİ TARTIŞMALARA GİRMİYOR

Twitter’da ‘yasinyobaz’ hesabında yorumlar yapan gizli göz, parlamento içi giyim-kuşam yorumları başlığıyla vekillerin kıyafetlerine ilişkin yorumları yapan moda casusu, siyasi tartışmalara girmiyor, parti ayrımı yapmaksızın tüm vekillere yönelik eleştirilerde bulunuyor. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği görüşmelerinde komisyonda masaların üzerinden atlandığı kavgalar sırasında bile milletvekillerinin sadece kıyafetlerine yönelik eleştirileri hesabından paylaşan moda casusu, genel kuruldan da sürekli yorumlar aktarırken, Antalya’da gerçekleştirilen CHPkampında da vekillerin kıyafetine ilişkin kritik yapmayı ihmal etmedi.

VEKİLLER ONU ARIYOR

Meclis’te, “moda casusu”nun eleştirileriyle sürekli karşılaşan milletvekilleri, “Kim bu casus?” arayışına girdi. Şüphelerin, gazeteciler üzerine yoğunlaşması nedeniyle parlamento muhabirlerine, “Siz misiniz?” soruları yönelten vekiller, henüz “moda casusu”nu bulamadı. Atılan tweet’ler sonrası vekiller, kıyafetlerine dikkat etmeye ve daha da özen göstermeye başladı. Son olarak hükümet görüşmeleri sırasında AK Parti’den Ramazan Can, CHP’den Selina Doğan, MHP’den Erkan Akçay, HDP’den Meral Danış Beştaş’ın kıyafetleri üzerine yorumlar yapan “moda casusu”, daha çok renkli kıyafetleri tercih eden vekilleri eleştiriyor.

“ÜSTÜNÜZDE EN AZ BEŞ NAZAR BONCUĞU TAŞIMALISINIZ”

Hükümet görüşmelerinin gece saatlerindeki bölümü sırasında da yorumlarını sürdü- ren moda casusu, CHP Milletvekili Melike Basmacı’ya, “Bu saç toplama biçimi yaşınızdan 5 yıl eksiltmiş” dedi. CHP’li Candan Yüceer’in Tekirdağ’da yürüttüğü çalışmalar sırasındaki fotoğrafını Twitter’dan paylaşması üzerine bu fotoğrafla ilgili de yorum yapan moda casusu, “Üstünüzde en az beş nazar boncuğu taşımalısınız” dedi.

‘O KRAVATI ÇÖPE ATIN’

AK Partili Ramazan Can ile ilgili yorumda da, “Ramazan Can, o kravatınızı derhal çöpe atın ya da uzun boylu birine hediye edin” dedi. CHP’li Selina Doğan’a, “Yazı getirmişsiniz. Ayrıca yine takılarınız konuşuyor. Çok rafine bir aksesuvar seçme anlayışınız var” diyen moda casusu, HDP’li Meral Danış Beştaş’a da “Bugün Genel Kurul’da maviler yakışmış, saçınızla çok uyumlu giyinmişsiniz” dedi.

hürriyet