Seçim bitti, sıra son sürat kulislerde.

İktidarı oluşturacak olan Ak Parti'de, hükümeti kurma görevi ile ilgili bomba iddialar konuşuluyor.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Seçim bitti, sıra son sürat kulislerde.

En hareketlisi elbette ki iktidarı oluşturacak olan Ak Parti'de. Kulisler, Cumhurbaşkanı'nın teammülleri bir yana bırakarak hükümeti kurma görevini erkenden Ahmet Davutoğlu'a vereceği yönünde. Milletvekillerinin mazbatalarını almasıyla bile Hükümeti kurma görevini Davutoğlu'na vereceği konuşuluyor. Hatta Köşk uzmanları YSK'nn seçim sonuçlarını açıklamasıyla bile Hükümeti kurma görevinin verilebilmesi konusunda çalışıyor.
Bakanlık kulislerine düşen bilgileri de şöyle aktarabilirim. Mevcut Meclis Başkanı İsmet Yılmaz görevini sürdürecek. Aktif olarak 4-5 gün görev yapmış olmasının Yılmaz'a haksızlık olacağı Davutoğlu cephesinde yaygın. Yeniden seçilen Cemil Çiçek'in ise daha önceki görevi olan Adalet Bakanlığına getirileceği konuşuluyor. Seçimin en ara açık galibi Binali Yıldırım'a da Başbakan Yardımcılığı yolu açıldığı konuşuluyor. En çok tartışılan Ekonomi patronajnda Ali Babacan'ın ismi daha çok öne çıkıyor. Erdoğan'ın damadı Albayrak'ın da önemli bir bakanlıkta görev alacağı kulislere yansıdı.Ak Parti'nin büyük transferi Tuğrul Türkeş'e de ya Devlet Bakanlığı ya da TBMM'de önemli bir görev verilecek.

Eski kabinedene yeralan ve Cumhurbaşkanı'na yakın isimler arasındaki Nurettin Canikli ve Nihat Zeybekçi'nin de kabinede yeralmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Bir başka önemli kulis de Bakanlık sayılarının değişeceği yönünde...Bazı bakanlıklarda da birleştirmeler ve alanların ayrılması yönünde...