Konsolosluktaki MİT elemanına ne oldu?

Hollywood senaryolarına benzeyen konsolosluk baskınında, bu görevli ne yapıyordu acaba ?

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Bilinir ama bilinmezlikten gelir.

Dünya'da çıkarlarını korumak için pek gayretkeş olan ülkelerin elçiliklerinde en az bir gizli servis mensubu olur. Kimi Kültür ataşesi, kimi ticaret uzmanı kimi de idari personel görevlerinin yanısıra gizli istihbarat çalışması yapar. Bulundukları ülkedeki yetkililerinin çoğu da bunu bilir. Hatta kim olduklarını da.

Hollywood senaryolarına benzeyen konsolosluk baskınında, bu görevli ne yapıyordu acaba ? O da rehineler arasında mı, yoksa mesela bir hafta önce filan bir bahaneyle merkeze mi dönmüştü.

Son çıkan yasalar bu konudaki bilgileri yayınlayanlara büyük cezalar veriyor. Bunu bilenler de yazmak isteseler de yazamıyorlar.

Ne var ki, önümüzdeki hafta Mecliste yapılması beklenen "Irak" gizli oturumunda bu konular enine boyuna tartışılır ve Başbakan'ın da 48 vatandaşımızın rehin kaldığı sınır komşumuz ülkedeki savaş konusunda " memleketi Rize'ye Başbakan olarak veda ettiği programını neden bozmadığı anlaşılır.

"TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR "

Atatürk'ün bu anlamlı sözünü, "Türk milleti Uyanıktır" diye değiştirsek hiç de yanılmış olmayız.

Yaklaşık 1 milyon öğrenci, YGS'yi atlatabilenler tabii..Sınav maratonuna başlıyor. Hepsinin hedefi iyi bir Üniversiteye kapak atmak.

Kızımdan biliyorum yüzbinlerce öğrenci sınavlara hazırlamak için ter döküyor. İmkanı olan Dersaneyle veya özel dersle bu maratona hazırlanıyor. Milli Eğitim müredatı inanılmaz yoğun ve ezbere dayalı.

Edebiyat'ta fiil vs gibi yazım kuralları dışında sadece 80 Türk yazar ve şair'in 200 eserini bilmek zorundalar. Çok zor doğrusu..

Uyanık gençler buna da bir çözüm bulmuş. Yazarları ve eserleri RAP müziğiyle seslendirmişler. Gençler kafalarında kulaklık, bir yandan vücutlarıyla ritme uyarak Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Rıfat Ilgaz'ın gibi pek çok yazar ve şairin eserlerini ezberliyorlar. Hatta logaritma formülleri filan için de rap parçaları varmış.

Ben birini izledim. Çok eğlendim doğrusu. Bu yaratıcı uyanık gençlerin, arkadaşlarına Youtube'a yükledikleri bu ücretsiz bu hizmeti çok hoşunuza gidecek. Bence dersaneleri de bitiren iktidar değil bunlar olacak.

İşte bir tanesi..

http://www.youtube.com/watch?v=wRDJg6bByD8