İşin çivisi çıkıyor

Bir süredir Ankara dışındayım. Zannedilmesin ki, bu kıyı bölgeleri lay lay lom. Ege insanı biraz serinkanlıdır. Böyle pek paniklemez derler. Ancak burada da ciddi bir tedirginlik var.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Meslektaşım Olay Tan'la Yalıkavak'ta karşılaştık. Sağdan soldan derken mesleki deformasyon mu desem, ülke sevgisi mi desem, gelecek kaygısı mı desem bilemedim, neredeyse saatlerce konuştuk.

Derbi saati yaklaşıyordu. O maçı seyretmeye evine ben de minibüse binip kendi beldeme doğru yola çıkacakken telefonlarımıza mesaj düştü. Derbi seyircisiz oynayacaktı. Hoppala derken, ardından ikinci haber düştü. Derbi ertelendi.

Her ikimiz de, çok olağanüstü birşey olmadan derbinin ertelenmeyeceğini bilenlerdeniz. Bombalar, terör tamam da, uluslarası organizasyonlar açısından en önemli konu spor müsabakalarıdır. Bu, işin çivisinin çıkmaya başladığını gösteren en önemli olaydır bana göre.

Bir süredir Ankara dışındayım. Zannedilmesin ki, bu kıyı bölgeleri lay lay lom. Ege insanı biraz serinkanlıdır. Böyle pek paniklemez derler. Ancak burada da ciddi bir tedirginlik var.

Bodrum'da yaz kış yaşayanların günlük rutinleri de değişmiş. Nevruz'u evinin bahçesinde çiçekleriyle ilgilenerek geçirdi Bodrumlular. Jandarma bir rahat nefes alamadı. AB anlaşmasından sonra göçmen peşinde koşmaktan kurtulan emniyet ve jandarma güvenlik kontrollerini bu kez terör tehdidi için yoğunlaştırdı.

Ama vatandaş o kadar etkilenmiş ki olaylardan, uyuşturucu alıp ortalığı birbirine katan bazı kişilerin peşine ekipler düşünce canlı bomba yakalandı diye halk birbirini korkuttu.

Sonra gerçek açıklandı ama artık şüphe bir kere düştü vatandaşların içine.
Turizm'den de bahsedip moral bozmak istemiyorum. Turizmciler de, esnaf ve buradaki vatandaş da moralleri yüksek tutmaya çalışıyor. Ama gözümle gördüğümü söyleyeyim.Mesela Turgutreis'te her iki dükkan'dan biri boş ve üzerinde kiralık yazısı asılmış.

İlginç bir şekilde ise ev kiraları yüksek. Arkadaşım şöyle anlattı : Özellikle İstanbul'dan kaçmak isteyenler,bir- iki yıl idare edecek paraları varsa gelip ev tutuyorlar. Arabası nı satıp burada ev kiralayan var.

Yani kaçıyorlar.
İyi de bu kaçış nereye kadar.

Arkadaşım karşıdaki Yunanistan'ın Kos adasını gösterdi. Hani Alya bebeğin varamadan boğulduğu ada..
Suriyeliler'den sonra yoksa sıra bize mi geliyor ?
Aman allah korusun.
Tabi laf icabı diyorum bunu.
Devlet devletliğini bilsin, görevini yapsın.

Yan komşum, bir Türk'le evli Sarah, "isterse bütün Türkler gitsin, ben gitmem " dedi yarım Türkçesiyle.

"Merak etme Sarah, kimse gitmez bu ülkeden.. Sen de gitmezsin" dedim.
Yarın Ankara'ya gidip, devlet devletliğini nasıl yapıyormuş ona bakacağım.