Erdoğan AKP'nin aday listesine de müdahale edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti kongresinde insiyatif almak istemesinin darbesi büyük oldu. Kongreye katılan eski milletvekili, "Bir saatte bin imza toplandı. Bu kadar uzun siyaset hayatımda böylesini görmemiştim" dedi.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Kongre nedeniyle Ankara'da otelleri dolduran Ak Partililerden aldığım kulis bilgilerine göre, Davutoğlu'na karşı Binali Yıldırım için toplanan 1000 imzadan daha fazlası da toplanırdı, ama bu kadarı bile yeter diyerek 1 saatte bin imzayla gövde gösterisi yapıldı.

Kulislerde Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 haziran seçimlerinde Ahmet Davutoğlu'na adaylar konusunda da tepkili olduğu konuşuluyor. Sonuçlarda Davutoğlu ekibince aday belirlenen iller de masaya yatırıldı.

Buna göre illerdeki secim sonucları tek tek irdelenmiş ve aday belirlemelerinde büyük hatalar yapıldığı doğrudan Davutoğlu'na söylenmiş.
1 Kasım için artık Davutoğlu'na Konya dışında kontenjan tanınmayacağı konuşuluyor.

Saray' a yakın çevreler, "bazı bölgelerde taktik hata yapıldığını, Alevi kesimden hiç aday olmadığının eleştirildiği konuşuluyor. Genel merkez tarafından belirlenen bazı adayların da seçim bölgelerinde hiç çalışma yapmadığı konuşuluyor.

Aday belirlemelerindeki hata nedeniyle en az 15 milletvekilinin kaybedilmiş olduğu bizzat Başbakan'ın yüzüne söylenmiş fısıltılara göre..

Ankara şimdi 18 Eylül'e kitlenmiş durumda.

Müracaatını yapmamış milletvekili adayları da dosyalarını hazırlamış, işaret bekliyor.