En güçlü ilaç: Gülmek

Gülmek oldukça bulaşıcı ama grip gibi zararlı olmanın aksine kişileri bir arada tutucu, sağlığa sayısız yararı olan bir olay.

Lifestyle Lifestyle

Stresin, ağrının, evhamın sanki panzehiri gibi birşey. Üstelik karşımızdakinin beyninde, ayna nöron denilen hücreleri aktif hale getirip o kişiye de fayda veriyor.

Kalp krizi ve Felç

Sinirlendiğimizde böbreküstü bezi alarma geçiyor, salgılanan hormonlar nedeniyle kalp hızlanıyor, damarlar büzüşüyor, kan pıhtılaşmaya eğilim gösteriyor. Kalp krizi, felç geçirme riskimiz 2 kat artıyor. Gülümsemekse, kırmızı çizgilerimizi yumuşatıyor, uzlaşmaya, çözüme zemin hazırlıyor dolayısıyla kaygılarımız azalıyor. Stres hormonlarımız azaldığından kalp krizi ve felç riskimiz düşüyor. Üstelik elektriğimizi alıyor, ümidimizi artırıyor, dikkatimizi güçlendiriyor, yeni fikirler üretmemizi, ilham gelmesini sağlıyor.

Kas Spazmı

Güçlü ve güzel birkaç dakikalık kahkaha, sadece ruhi stresinizi azaltmıyor, kaslarınızı gevşetiyor ve bu etki 45 dk kadar sürüyor.

Bağışıklık Sistemi

Stres hormonlarının azalması, bağışıklık hücrelerini ve ürettikleri silahların artmasını sağlayarak hastalıklara karşı direncinizi arttırıyor. Gençlik hormonu olarak da bilinen büyüme hormonu salgılanmasını arttırarak yaşlanmayı geciktiriyor.

Morfin

Geçici olarak kendinizi mutlu hissetmenizi sağlayan, vücudun kendi üretimi bir ağrı kesici olan endorfin salgılanmasını sağlıyor.

Kalp Damarları

Kan dolaşımını hızlandırarak kalp damarlarının fonksiyonunu düzelterek, kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu etki gösteriyor.

Ağır Hastalıklar

Ağır hastalıklarla bağışıklık sisteminin mücadele etmesini kolaylaştırıyor, iyileşme süresini kısaltıyor.

Akciğerler ve Beyin

Spor yaparken tüm hücrelerin daha bol oksijen almasında olduğu gibi hem akciğerler egzersiz yapmış oluyor hem de hücrelerimiz yenileniyor, beynimiz canlanıyor.

Sosyalleşme ve Cazibe

İnsan ilişkilerinde ve mesleğinizde başarı şansınızı arttırıyor, dayanışma sayesinde kendinizi güvemde hissetmenize yardımcı oluyor. Araştırmalara göre çekiciliğimiz artıyor.

Sözün Özü : Ömür boyu sağlık için biraz gülümseyelim.