CHP Kurultayı hakkında ilginç gelişme

Yeni meclis fiili olarak başladı. Hem de ne başlamak. İktidar tarafı, bakan-toto kulisleriyle dolup taşıyor.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Eski vekiller, danışmanlar, işadamları "ya bakan olursa " diye hemen her milletvekiline " Sayın Bakanım" diye hitap ediyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş eski bir milletvekili olan arkadaşının "hiç görüşemedik" sitemine "bu üç ay neler çektim sen biliyor musun" diye yanıt verdi. Arkadaşının "Böyle çekmeye can kurban. Bırak da biz biraz çekelim" sözü çevredekileri kahkahalarla güldürdü.

Bu arada Türkeş'in cep telefonlarını internette yaymışlar. "Telefonlara yetişmekten iş yapamıyordum" diyor. Çareyi koruma polislerinin telefonlarını kullanmakta bulmuş.

Meclisin kulis bahçesinde oturma grupları var. Sohbet etmek ve çay, kahve sigara içmek isteyen vekiller biraz da burada zaman geçirir. Ak Parti kulis bahçesinde oturma grubuna yönelen birkaç kişiyi engelleyen bir genç: "Buraya milletvekilim gelecek, oturamazsınız " yanıtıyla karşılaşıyor.

Bir kadın milletvekili kimse oturmasın diye önceden danışmanını gönderip yer kaptırmış. Bu da yeni meclisin taze vekillerinin cilvesi...

Sıra geldi CHP kulislerine.

Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce, 16-17 Ocak olarak ilan edilen kurultay tarihi için "palavra " dedi.. İnce'ye göre CHP kurultayı çok yakın zamanda yapılacak...