Bir gaz gecesi rüyası

Dört kız buluştuk. Mülkiyeliler Birliğinde biraz muhabbet edecektik. Hava limonata gibi, sohbet keyifli, henüz memleket meselelerine geçmemişiz.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Ankaralı'lar bilir Mülkiyeliler Birliği Lokali Kızılay'da protestocu genç grupların mekanlarına yakın bir yerde. Yazarlar, gazeteciler, politikacılar sendikacılar ve ailelerin geldiği nezih bir lokal..

İlk gezi olaylarında da Barolar Birliği başkanı Metin Feyzioğlu'nun ve beraberindekilere kapılarını açmıştı. Yani "mimli" bir yer.

Biz kızlar muhabbeti yaz mevsimi, mayo, zayıflama konularına yoğunlaştırmışken memleketimin meselesi. " bamm " diye kafamıza vurdu..

Cılız denilecek sayıda gençler slogan atıp polis amcalarını kızdırmışler meğer..Polis amcalar da çata çat pata patla gençleri kovalarken, bir bombacık da bize düştü..

Lokaldekiler bu şenliğe, " allah kahretsin sizi, ne istiyorsunuz bu gençlerden.." nakaratlarıyla eşlik ettiler.

Gözler yandı, nefesler boğuldu. peçetelere saldırıldı. Garsonlar tepsilerle günün menüsü, limon dilimleri dağıttılar. Müesseseden..

Kaçabilen çocuğunu kucağına alarak kaçtı. Garsonlar ise tek kelimeyle müthişti. " bu taraftan daha az geliyor, burdan çıkın diye yol göstediler. O felakette hesabı ödeyeyim diye çırpınanlara da, " sonra gelip ödersiniz" dediklerini duyunca gözlerim yaşardı. Duygulanmaktan mı yoksa yeni gaz bulutundan mı bilemedim.

Bizim kızlardan anarşist (,) Ayça, " oturun yaaa. şimdi geçer alışırsınız. Biralar boşa gitmesin dedi. E, alışık kız tabi bu durumlara..Semra da hemen gazetecilik refleksiyle haber merkezini arayarak bilgi verdi. Karşı taraftan " olağan bunlar" yanıtını alınca o da birasına devam etti.

Bir yaz gecesi rüyası oldu mu size, bir gaz gecesi rüyası.

Fotoğrafta önce gazı sonra ekşi limon dilimini yemiş ben..Diğer fotoğrafta da, gazdan mest olmuş komşu masayı görmektesiniz..

Müşerref Seçkin