Bir arkadaşlık sitesinde kaygının üstesinden nasıl gelinir: meditasyonlar ve görüntülü sohbetler

Hemen hemen herkes yeni insanlarla tanışmaktan rahatsız olur.

Lifestyle Lifestyle

Bir arkadaşlık sitesinde kaygının üstesinden nasıl gelinir: meditasyonlar ve görüntülü sohbetler - Resim: 1

Sadece çok az kişi tamamen kendinden emin ve rahat hissetmektedir. Geri kalanlar ise rahat bir görünüm ve iç huzuru korumak için çok çaba sarf etmelidir. Ve birileri insanlarla tanışıp iletişim kurarken çok güçlü bir rahatsızlık hisseder.

Bugün bu endişenin nereden geldiğini, bununla nasıl başa çıkılacağını ve modern çevrimiçi iletişim hizmetlerinin neden özgüven kazanmak için en iyi araçlardan biri olduğunu anlamaya çalışacağız. İlginç olacağına söz veriyoruz!

Neden çok gergin hissederiz

Gerçek şu ki, kaygı ve sinirlilik nedenleri çok farklı olabilir. Ancak daha sık olarak, terk edilme veya yanlış anlaşılma gibi yaygın bir korkudur. Ve bir insanı gerçekten sevdiğimizde, bu korku yoğunlaşır. Bu nedenle daha gergin oluruz. Muhtemelen gerçekten sevdiğiniz kişilere bazen aptalca davrandığınızı, ifadelerinizin karıştığını ve hatta elinizi koyacak hiçbir yer olmadığını fark etmişsinizdir. Tanıdık geliyor, değil mi?

Kaygının bir diğer yaygın nedeni, partneriniz ile farklı statülerde olmanız. Ya da başka birinin statüsünü bilmemek. Ne yazık ki, zengin ve fakir, başarılı ve başarısız arasında çok güçlü bir ayrımın olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Aslında bu fark, mutlu bir gelecek ilişkisi kurma imkanınızı etkilemeyebilir. Ama yine de bundan bazı psikolojik engeller doğar- beceriksizlik, utangaçlık ve kendinden şüphe duyma.

Banal iletişim eksikliğini unutma. Genel olarak bir kişi başkalarıyla yeterince iletişim kurmazsa, yeni insanlarla ortak bir dil bulmaları daha zor olacaktır. Ve daha gergin hissedeceklerdir.

Çevrimiçi iletişim: kaygı tedavisi mi yoksa basit bir kukla mı?

Teoride, İnternet üzerinden iletişim kurmak daha kolay ve rahattır. Ve birçok insan için bu kural gerçekten işe yarıyor — daha açık ve rahat hissediyorlar, yabancılarla ortak bir dil bulmak ve onlara daha yakın olmak daha kolaydır. Ama yine de internette iletişimin bile gerçek bir zorluk haline geldiği ve en azından rahatsızlığa neden olduğu pek çok kişi var. Bu insanlar ne yapacak ve modern çevrimiçi platformlargüvensizlikle mücadeleyenasıl yardımcı oluyor?

Hinge — tanışma öncesi meditasyon

Son zamanlarda, tanışma sitesi Hinge, çevrimiçi meditasyon hizmeti Headspace ile işbirliği yapmaktadır. Şimdi, yeni bir insanla tanışmaya başlamadan önce, Hinge web sitesinde veya uygulamasında bir meditasyon videosu başlatabilir, rahatlayabilir, konsantre olabilir, endişenizi yenebilir ve ardından sohbete geçebilirsiniz. Headspace hizmeti çok popüler bir meditasyon platformudur ve etkinliği binlerce internet kullanıcısı tarafından onaylanmıştır. Ve mutlaka denemelisiniz. Üstelik ücretsiz!

Bumble — bir erkeğin kendini daha emin hissedebileceği bir yer

Bumble'ın ana ilkesi, kızların arkadaşlıkta ilk adımı atmasıdır. Bir erkek herhangi bir şekilde kendini kabul ettirmek için ilk mesajı ve hatta daha fazlasını yazamaz. Ve bu endişesini aşmak içindir ki bu bir artıdır. Yabancı birinin mesaj attığı bir erkek, kadını en azından biraz ilgisini çekmeyi başardığını anlıyor. Bunu anlamak özgüveni artırır ve utancın üstesinden gelmeye yardımcı olur. Bu arada, iyi bilinen bir gözlem: sohbeti başlatan her zaman daha endişelidir.

XO — oyun içinde arkadaşlık

Çocukken parkta diğer çocuklarla çoğunlukla nasıl tanıştığınızı hatırlayın. Her zaman kolay ve gayri resmiydi. Çünkü oyun oynardınız, etkileşime girerdiniz ve yavaş yavaş birbirinizi daha iyi tanımaya başlardınız.

XO geliştiricileri bunu neden yetişkinlerle arkadaşlık etmede kullanmadıklarını merak ettiler. Ve kullanıcıların basit ama heyecan verici çevrimiçi oyunlar oynadıkları ve yavaş yavaş birbirlerini daha iyi tanıdıkları bir uygulama yaptılar. Nasıl göründüğünüz ve ne söylediğiniz hakkında daha az düşünür ve oyuna konsantre olursunuz. Konuşma daha rahat, duygusal ve samimi hale gelir. Ve aynı zamanda çok ilginçtir.

Kısa konuşmalar: yabancılarla iletişim becerilerinizi geliştirmek

Kısa konuşmalar kısa ve genellikle göze batmayan konuşmadır. Ve bu tür konuşmaların pratiği, rahatlamaya, toplumda daha güvende hissetmeye mükemmel bir şekilde yardımcı olur ve yeni insanlarla ortak bir dil bulmak çok daha kolaydır.

Kiminle ve ne hakkında konuşmalı? Çok fazla seçenek var!

*Sabah kahvenizi yapan barista ile kısa bir sohbet.

*Mağazada bir danışmanla kısa bir sohbet, ilgilenilen ürün hakkında tartışma.

*Spor salonunda yakındaki bir koşu bandında koşan biriyle küçük konuşma vb.

Kısa konuşma becerinizi hemen hemen her yerde ve hemen hemen her zaman geliştirebilirsiniz. Bu konuşmaları gelecekteki güçlü bir arkadaşlığa, hatta bir ilişkiye doğru bir adım olarak yorumlamayın. Sakin olun ve yeni insanlarla bağlantı kurmanın ne kadar kolay olacağına şaşıracaksınız.

Ve burada muhtemelen mantıklı bir itirazınız olacaktır: "karantina ve pandemi." Evet, mevcut dünya gerçeklerinde, kısa konuşma becerisini çevrimdışı olarak güçlendirmek oldukça sorunludur. Ancak bu sorunun bir çözümü var ve oldukça basit — rastgele görüntülü sohbetler.

Canli görüntülü sohbetler: kısa konuşmalar ve ilginç tanışmalar

Çevrimiçi görüntülü sohbet, hemen hemen her şey hakkında kısa sohbetler için en iyi yerdir. Böyle bir site veya uygulama, müzik, film, edebiyat, hobileriniz, en sevdiğiniz bilgisayar oyunları vb. hakkında konuşabileceğiniz partnerleri tamamen rastgele seçer. Neredeyse hiçbir kısıtlama yoktur. Ve eğer sohbetten sıkılırsanız veya partnerinizden hoşlanmazsanız, sadece bir tıklama ile rastgele bir görüntülü sohbetin sizin için bir sonraki partneri seçmesine izin verin. Bu çok pratiktir ve arkadaşlık için muazzam fırsatlar sunar.

Kendilerini iyi bir şekilde tanıtan düzinelerce görüntülü sohbet mevcuttur. Örneğin, Chatrandom'da sadece bire bir değil, aynı zamanda bir grup ilgi alanı sohbetinde de konuşabilirsiniz. Vecoomeet.com/trmükemmel bir cinsiyet filtresi sunuyor ve sadece erkekleri kızlarla buluşturuyor. Klasik görüntülü sohbete ek olarak Bazoocam, video akışlarının hayranlarını memnun edebilir. Sadelik ve minimalizm sevenler Camsurf'ü kesinlikle seveceklerdir. Chathub, partnerleri cinsiyete ve dile göre bulmanıza yardımcı olacaktır. Ve Chatroulette, on iki yılı aşkın bir süredir binlerce kitleyi kendine çeken kanıtlanmış bir sohbet ruleti klasiğidir.

Ve son olarak bazı ipuçları

Yabancılarla veya pek tanınmayan insanlarla iletişim kurarken endişelenmek normal ve doğaldır. Ama yine de üstesinden gelmeniz gerekiyor. Ve birkaç tavsiye daha vermek istiyoruz:

1- Her zaman konuşmanızın amacını hatırlayın. Bu, konuyla bağlantılı kalmanıza ve ardından konuşmada kaybolmamanıza yardımcı olacaktır.

2- Partnerinizi dinleyin, biraz suskun görünmekten korkmayın ve herhangi bir duraklamayı doldurmaya çalışmayın.

3- Hızlı bir şekilde ortak ilgi alanları bulmaya çalışın ve sohbeti bunlara odaklayın.

4- Bir konu hakkında pek bir şey bilmediğinizi söylemekten çekinmeyin. Aksi takdirde, bunun neyle ilgili olduğunu anlamamaktan çok rahatsız olacaksınız.

5- Karşınızdaki kişinin de aslında sizin kadar endişeli olduğunu unutmayın. Belki daha da fazlası.

Kaygı, parmaklarınızı şıklatmakla geçmez. Ancak ne kadar çok tanışır ve iletişim kurarsanız, ne kadar farklı insanlarla tanışırsanız, onlarla ortak bir dil bulmanız o kadar kolay olur. Hatta bunu bir spor olarak da düşünebilirsiniz. Kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz, o kadar iyi sonuçlar elde edersiniz. Bu kadar basit!