Binali Yıldırım Başbakanlık havasında

Siyasi kulisler çok hareketli. MHP'de Kongre hesapları, Yeni Anayasa, dokunulmazlıklar derken ille de yeni Başbakan.. Herkes yeni Başbakanı merak ediyor.

Müşerref Seçkin Müşerref Seçkin

Yeni Başbakan kim olacak? Düşük profillli de olsa, Cumhurbaşkanı'nın sözünden çıkmayacak da olsa, sonuçta İkinci adam. Ak Partililer merak ediyor.

Meclis Genel Kurulu'na gelen Binali Yıldırım'ın etrafı, her zamankinden farklı bir biçimde çevrildi, Şeref salonundan kulislere geçene kadar isteyenlerle beraber fotoğraf çektirmekten kendini alamadı. Kimseye de hayır demedi. Fırsat bu fırsattır deyip daha önce çeşitli ropörtajlar yapmışlığım olduğundan ben de bir tane istedim. Maksat bu arada biraz konuşmak.

Herkes sizinle fotoğraf çektirmek istiyor diye söze başladım, hemen tamamladı. Olsun fotoğraf çektirmek bedava dedi. Peki Başbakan olunca paralı mı yapacaksınız poz vermeyi diye bir zarf attım. Olur mu canım fotoğraf paralı olur mu hiç. Teknoloji çok gelişti artık. Fotoğrafa para almayız yanıtını verdi. Ardından başkalarıyla poz vermeye koyuldu.

Yani, ne Estağfurullah, ne dur bakalım, demeden Başbakan hitaplarını kabul etti, Binali Yıldırım Başbakanlığa pek bir hazırlamış kendini.

İkinci B olarak adlandırılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da çevresinden, "bizim bakan kesin Başbakan olacak" sinyalleri geliyor. Yakın çalışma arkadaşlarından birinden duymuş bir milletvekili. Çok eminmiş. Yeni Başbakan Bekir Bozdağ'mış,

Yine Erdoğan'a geçmişte çok yakın olan duayen bir politkacı 3üncü B'yi şöyle anlattı. Sayın Erdoğan'ın nihai hedefi Berat Albayrak'ı partinin başına geçirmek. Aslında onu şu anda istiyor ama parti içinde tepki olmasından endişeleniyor. Küçük bile olsa oluşacak bir homurdanma Anayasa değişikliği oylamasını etkileyebilir. Berat Albayrak önce Başbakan Yardımcısı olacak, ardından 2018'de yapılacak olan AK Parti olağan Kongresinde aday yapılacak.

Kulisler böyle söylüyor. Ama önemli olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne söyleyeceği.