2024 yılının en şanslı burçları: Ocak ayında hangi burçları neler bekliyor?

2024 yılına öncelikle ekonomik açıdan bakarsak; Pluton  21 Ocak 2024  tarihine kadar Oğlak burcundaki ilerleyişini sürdürmesiyle Türkiye açısından  ele aldığımızda vergi, kredi, ödemeler konusunda bazı zorlanmalar yaşayacağımızı söyleyebiliriz.

Burcu Orhan Hullu Burcu Orhan Hullu

2024 YILININ İLK AYINDA BİZLERİ BEKLEYEN ÖNEMLİ GELİŞMELER 

13 Aralık'ta iletişim gezegeni Merkür 8 derece  Oğlak burcunda retro hareketine başladı bu süreç 02.01.2024 e kadar devam edecek. İletişim sıkıntıları, teknolojik- elektronik aletlerde sorunlar-bozulmalar yaşanabilir.

Bilgisayar- telefon içindeki önemli belgelerin yedeklerini almak hayatımızı kurtarabilir. Ticaret, alım-satım açısından dikkatli ilerlememiz gereken bir dönem olup finans ve bankacılık konularında zorlanmalar yaşanabilir. Satış konularında ise bazı düşüşler yaratabilir.

Venüs’ün   4 Aralık’ta Akrep burcuna geçiş yapmasıyla birlikte   ilişkiler testten geçmeye başladı. Daha tutkulu,  sahiplenici olduğumuz bu dönem, aşırı kıskançlık ve şüpheler ilişkilerde krizlere sebep olabilir.

Ay sonuna kadar ilişkiler yönünden daha dengeli ve sakin davranmak ,baskıdan uzak durmak doğru olacak. Estetik operasyonlar, kişisel bakım, güzellik konularına dair değişiklikler yapmak açısından 20 Aralık’tan itibaren cok uygun zamanlar olmayacağından majör değişiklikleri, estetik operasyonları ertelemekte fayda  var. 

2024 yılına öncelikle ekonomik açıdan bakarsak; Pluton  21 Ocak 2024  tarihine kadar Oğlak burcundaki ilerleyişini sürdürmesiyle Türkiye açısından  ele aldığımızda vergi, kredi, ödemeler konusunda bazı zorlanmalar yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Halkın kredi kullanımları artacaktır. En çok yapılandırmalar , bütçe -gider, vergi konuları gündemimizde yer alacak. Bazı firmaların zorlanmaları, tasfiyeleri de söz konusu olabilir.

21 Ocak 2024 Pluton kova burcuna geçmesiyle başlayacak olan teknolojik ilerlemenin hayatımıza daha fazla  dahil olması, belki giyilebilir teknoloji konularının öne çıkması söz konusu olabilir. Bununla birlikte bazı ülkelerin tamamen dijital paraya geçişini de duyabiliriz.

Aslında yapay zekanın bir çok alanda faaliyete geçmesi bu dönemin konularının başında gelecek. Fakat 14 Şubat’ta Mars ve Pluton’un kova burcundaki kavuşumu siber saldırıları hatta geniş çaplı siber saldırıları aklımıza getiriyor .Aynı zamanda internet dolandırıcıları da  insanları mağdur edebilir! Bu dönem internetten alışveriş yaparken daha dikkatli olmalıyız.

Savaş konularında teknolojik silahların kullanımına geçilmesi de olasılıklar dahilinde! Yeni teknoloji şirketleri  kurulabilir, var olan teknoloji devlerinin de faaliyetlerini hızlandırıp yeni teknolojik buluşlarını halkın kullanımına sunabilirler. Pluton kova yolculuğu boyunca bir çok teknolojik icat  günlük hayatımıza entegre olacak. Pluton’un kovaya geçişi hava durumunu da olumsuz etkileyecek, fırtınaların sıklaşması ve soğuklar hayat koşullarını zorlayabilir.

 2024 YILININ EN ŞANSLI BURÇLARI

Şuan Boğa burcunda ilerleyen Jupiter 26 Mayıs’ta ikizler burcuna geçiş yapacak. 

Boğa ve  İkizler   burçları kaynaklarını genişletip, güzel şanslar elde edecekler.

Aynı zamanda finansal açıdan da güzel destekleri olacak.

İkizler burcu ise Haziran itibariyle bu etkiyi daha çok hissetmeye başlayacak.

OCAK AYINDA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

KOÇ: Kuzey Ay Düğümünün güzel fırsatları ayağınıza getireceği şanslı bir seneye giriş yapıyorsunuz. Kiron’un Koç burcu ilerleyişi ile birlikte kendiniz ve ilişkilerinizle ilgili geçmişten gelen yaralarınızı sarıp yolunuza devam edeceksiniz. Venüs’ün Yay burcuna geçmesiyle birlikte ise Ocak ayında seyahatler, uzun yolculuklar, yabancı ülkelerdeki iş ve başvurularınız hız kazanacak. Hukuksal bir davanız söz konusu ise bu konularda eliniz güçlenip  dava lehinize ilerleyebilir.

BOĞA:2024 yılına maddi konularda şanslı etkilerle başlıyorsunuz. Kendinizle ilgili radikal değişiklikler yapmaya açık bir süreçtesiniz. Eşten, ortaktan yana kazançlarınız artabilir. Jüpiter’in desteği ile bir çok konuda büyüme, genişleme fırsatı yakalayacaksınız. Sadece sosyal çevrenizdeki bazı kişilerle yollarınızı ayırabilirsiniz. Bazı dostluklarınız biterken yerine daha güçlü ve sağlam olanını inşaa edeceksiniz. Bu sene kariyerinizi ilgilendiren konuların öne çıkacağı bir yıl sizleri bekliyor.

İKİZLER: İlişkiler anlamında Ocak ayına  mücadeleli bir  başlangıç yapıp ,kendinizi karşı tarafa anlatmak açısından efor sarf edebilirsiniz. Eş ve ortak ile tartışmalardan sorunları büyütmemek adına olabildiğince  uzak durun. Fakat sosyal gruplarınız ve arkadaşlarınızdan güçlü destekler ve kazanç  elde edeceksiniz. Bu sene sizler için yer değişikliği ve taşınma öne çıkan konular arasında olacak. Yılın ilerleyen aylarında hayatınızdaki  ciddi bir ilişki bu yer değişikliğinin ana sebebi olabilir.

YENGEÇ:İlişki ve beraberlik anlamında şanslı bir yıl sizleri bekliyor. Aklınızdaki kişiyle ilgili adım atabilir, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Sadece duygusal açıdan kendinizi yargılamak yerine değişime izin verin. Kariyer konusunda ise ne istediğini bilen tavrınız ile bir üst pozisyona yükselebilirsiniz. Bu bir terfi ya da istediğiniz bir işe geçiş olabilir. Her koşulda işiniz ve kariyerinizle ilgili yeni imzalar gündeminizde olacağından motivasyonunuzda buna bağlı olarak yükselecek. Kendinizi daha güçlü ve keyifli hissedeceğiniz bir yıl sizleri bekliyor.

ASLAN:2024 yılı sizler için güçlü değişimlerin olduğu bir yıl olacak.  Sorunlu giden bir ilişki bitebilir ,evinizden taşınabilirsiniz. Tüm bu büyük değişiklikler gözünüzü korkutsa da kendinizi umutsuz,yorgun hissetseniz bile  sonunda mutlu olan sizler olacaksınız. Maddi varlıklarınızla ilgili kaygılarınızı  hızlı çözüme ulaştırıp rahatlayacaksınız. Sadece borç vermekten yıl boyunca uzak durun. Ocak ayı sonu itibariyle yüklerinizden kurtulup kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

BAŞAK:Para-finans  konularında temkinli adımlar atmanız gereken bir dönemdesiniz. Hesapta olmayan ödemeler canınızı sıkabilir.Bununla birlikte gelirlerinizi arttırma yoluna gideceksiniz. Ocak ayı, bazı konularda esnek olup eski alışkanlıklarınızı değiştirmeniz için sizlere fırsatlar sunuyor olacak. Sevdiğiniz kişilerden de alacağınız destekle ilerleme şansına sahip olacaksınız. Hedefleriniz ve aklınızdaki fikirler  Ocak ortası itibariyle netleşmeye başlıyor. Kısa süreli tatil planları yapabilirsiniz.

TERAZİ: Kendinizle ilgili önemli sorumluluklar  alacağınız bir yıl sizleri bekliyor. Kişisel olarak yapmanız, bırakmanız gereken konuları daha iyi analiz edip kendinizi geliştirme yoluna gideceksiniz. Ocak ayında yakın çevrenizle ve ailenizle  iletişimde agresif bir tutum sergilemekten kaçının. İş ve çalışma koşullarınızı değiştirip daha sağlam ve kalıcı hale getirebilirsiniz. Evlilik ve ortak yürüttüğünüz işler konusunda yıl boyunca şanslı etkiler altında olacaksınız.

AKREP:Bu sene sizler için rahatlama ve nefes alma dönemi olacak. İlişkiler açısından şanslı bir dönem sizleri bekliyor. Ortaklık, yeni bir ilişki, yeni bir yaşam biçimi aynı zamanda kafanızdan geçen projelerinizi hayata geçirmeniz bu sene sizi daha  güçlü bir insan haline getirecek. İkili ilişkilerde yaşadığınız hayal kırıklıkları ile birlikte bazı defterleri kapatıp bazı insanları hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Her şeye rağmen daha keyifli ve sorunlarınızı arkada bırakarak yeni bir yıla giriş yapıyorsunuz.

YAY: Daha cesur davranacağınız bir yıla giriş yapıyorsunuz. Sağlam bağlantılarınız sayesinde yeni projelere dahil olabilir, maddi varlıklarınızı büyütebilirsiniz. Ocak ayında parlayacağınız bir dönem başlıyor. Özgüveninizi yükseltip enerjinizi kişisel hedefleriniz için harcayacaksınız. Yeni bir iş, yeni bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Ocak ayında insanlar üzerinde etkinizde son derece güçlü olacak. Aşk ve çocuklar konusunda 2024’e şanslı etkilerle başlıyorsunuz. Bu sene bir hobinizi işe dönüştürebilirsiniz.

OĞLAK: Bu sene artık hayatın  ödüllerini topluyor olacaksınız. Kendinizle ilgili güçlü değişimler yaşayacağınız bir Ocak sizleri bekliyor. Yeni bir yol belirleyip geçmişte yapamadığınız konuları bu sene gerçekleştirme fırsatı yakalayacaksınız. Özel hayatınızda yakalayacağınız mutluluk bu seneye damgasını vurabilir. Aileniz, ebeveynleriniz ile ilgili yaşadığınız kaygıları geride bırakıp kendi yuvanızı kurma yolunda adımlar atabilirsiniz. İş konularında kafanızdan geçenleri tek tek gerçekleştireceğiniz  bir yıl sizleri bekliyor.

KOVA: Pluton transiti sizleri güçlü bir değişime hazırlıyor. Hayal ettiğiniz konuları gerçekleştirmek uğruna mücadele etmekten çekinmeyeceksiniz. İş hayatınızla ilgili daha fazla sorumluluk aldığınız ve daha yoğun olacağınız bir döneme giriş yapıyorsunuz. Maddi konularda hesap hatası yapmamaya çalışın. Kariyer konularında Ocak ayında güzel gelişmeler yaşayacaksınız. Aynı zamanda yakın çevreniz, yakın dostlarınızdan oldukça şanslı etkilere sahip olduğunuz bir yıla giriş yapıyorsunuz.

BALIK: Bu sene kendi sorumluluklarınıza odaklanacağınız bir yıl sizleri bekliyor. Kendinizi engellenmiş, kısıtlanmış hissetseniz bile yeteneklerinizi kazanca çevirebileceksiniz.Bu sene kendi işinizi kurup ayaklarınızın üzerinde duracağınız  şanslı bir yıl olacak. Aşk ve evliliğe dair konular kafanızı meşgul edip sizi karar vermeye itebilir. Yakın çevreniz ve sevdiğiniz kişilerin desteği ile birlikte bir çok konuyu rahatlıkla çözüme kavuşturacaksınız.


Burcu Orhan Hullu

instagram: @astro_brujo