Abone Ol

YOL TV'den açıklama: Belli ki gerçeklerin peşine düşmemiz rahatsız etti

YOL TV, Muhabirleri Özge Uyanık'ın basın toplantısında Fahrettin Koca'ya soru sormasına izin verilmemesi, soruyu sosyal medyadan yöneltmesinin ardından da Bakanlığının iletişim grubundan çıkarılması nedeniyle bir açıklama yayınladı.

YOL TV'den açıklama: Belli ki gerçeklerin peşine düşmemiz rahatsız etti

YOL TV muhabiri Özge Uyanık'ın Sağlık Bakanlığı toplantılarında sistematik bir şekilde soru sorması engellendiği ileri sürülerek  bir açıklama yaptı.Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son olarak basın toplantısında izin verilmeyen sorusunu sosyal medyada yönelttiği için iletişim gruplarından çıkarıldı."

"Özge Uyanık sorularını halk için, halk adına soruyor. Halkın merak ettiği soruları Bakana yöneltiyor."

Muhabirimizin daha önceki haftalarda sorduğu sorular ülkenin gündemine oturdu. Giresun’da yapılan mitingin sorulması, fiziksel mesafe konusundaki tutarsızlığı açığa çıkardı.

Vaka-hasta sayısıyla ilgili soru, bu konudaki manipülasyonu ortaya koydu. Bakanlık gizlediği rakamları açıklamak zorunda kaldı."

Belli ki gerçeklerin peşine düşmemiz Bakanlık yetkililerini rahatsız etti. Türkiye’de bakanlıklar, ülkeyi yönetenler basın toplantılarında önceden hazırlanmış sorulara yanıt vermeye alışmış.
Pandeminin ilk haftalarında Sağlık Bakanlığı’nın ne kadar şeffaf olduğundan, akreditasyonsuz basın toplantısı yapmasından bahsediyorlardı. Rahatlıkla cevap veremeyecekleri ilk gerçek soru sorulduğunda, şeffaflıktan ne anladıklarını da görmüş olduk."
Basın toplantıları soru sormak için var. Soru sormak da gazetecilik yapmak da suç değil. Bakanlık yetkilileri hatasından derhal geri dönmelidir. Korunması gereken birilerinin itibarı veya koltuğu değil kamuoyunun faydasıdır."