Abone Ol

Yetenekli ve Şanslı İş İnsanı Mehmet Cengiz: Bağışladığı 3 Milyon Fazlasıyla Geri Döndü

AKP’ye yakın işadamı Mehmet Cengiz depremzedeler için 3 milyar TL bağışladığını açıklamıştı. Gazeteci Ümit Zileli ise yazısında bu paranın kendisine 10 milyon TL fazlasıyla geri döndüğünü yazdı.

Yetenekli ve Şanslı İş İnsanı Mehmet Cengiz: Bağışladığı 3 Milyon Fazlasıyla Geri Döndü

Cengiz Holding’in sahibi AKP’ye yakın işadamlarından Mehmet Cengiz, depremzedeler için bağış toplanan ve televizyonların ortak yayın yaptığı “Türkiye Tek yürek” programına katılarak 3 milyar TL bağışladığını duyurmuş ve bu büyük bağış taraflı tarafsız herkesin dikkatini çekmişti.

Gazeteci Ümit Zileli ise dünkü köşe yazısında “Hiç olmazsa biraz bekleseydiniz be birader!” başlığıyla olayın iç yüzünü anlattı.


"MEHMET CENGİZ’DEKİ MÜTHİŞ TALİH"
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Cengiz Holding’in yeni yatırımı için tam 3 milyar 10 milyon TL teşvik aldığını bildiren Zileli “Adamdaki şu müthiş talihe bakar mısınız; aynı gece devasa bir bağışta bulunuyor, birkaç saat sonra yaptığı bağış, üstelik 10 milyon TL fazlasıyla hooop geri dönüveriyor…” diye yazdı.

"ADAMCAĞIZ TÖHMET ALTINA KALACAK"
Mehmet Cengiz’in bağışladığı paranın teşvik yoluyla devletten tekrar alındığını ifade eden Ümit Zileli yazısının devamında Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın yardım yapan şirket ve şahıslara yüzde 20 vergi indirimi uygulayacağını da hatırlatırken “Şu teşviki aynı geceye rastlatmasaydınız keşke, adamcağız töhmet altında kalacak!” cümlesiyle yazısını bitirdi.