Abone Ol

Yemeği gözü tamamen kapalı yiyenler, kilo veriyor

Daily Telegraph gazetesinde yer alan bir araştırmaya göre, yemeği karanlıkta ya da gözler bağlı olarak yemek, kilo vermeye yardımcı olabilir.

Yemeği gözü tamamen kapalı yiyenler, kilo veriyor

Almanya'daki Konstanz Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırmada, gözleri bağlı kişilerin, ne yediğini görenlere kıyasla yüzde 10 daha az yiyerek doydukları belirlendi.

Araştırmaya gözleri bağlı 50, gözleri açık 40 kişi katıldı. Hepsine bir kap dondurma ve yemeleri için 15 dakika süre verildi.

Dondurmayı görerek yiyenler, gözleri bağlı olanlardan yaklaşık onda bir daha fazla yedi.

Bilim insanları, gözler kapalı olduğunda vücudun geçmişteki tokluk hissini baz alarak, doyduğunu eş zamanlı olarak daha net hissedebildiğine inanıyor.

Araştırmada ayrıca insanların gözleri bağlıyken, normalde yedikleri miktardan çok daha fazlasını yediklerini sandıkları ortaya çıktı.

Gözleri bağlı olan gruptakiler, gerçekte yediklerinden çok daha fazla yemiş olduklarını tahmin etti ve dondurmanın tadını da diğer gruptakilere kıyasla daha az sevdi.

Yemeği görmemenin sindirimin ağızdaki evresini engellediği, yani ağızda sulanma oluşmadığı, bu nedenle de yemeği yutmanın daha zor hale geldiği de belirtiliyor.

Daha önce yapılan benzer araştırmalar da yemeklerin görüntülerinin tat alma üzerinde büyük etkisi olduğunu ortaya koymuştu.

BBC TÜRKÇE