Abone Ol

Yalı Çapkını dizisinin final bölümü senaryosu ifşa mı oldu?

Cuma akşamlarının reyting rekortmeni dizisi Yalı Çapkını dün akşam sezon finali ile yayınlandı. Afra Saraçoğlu’nun Seyran’a, Mert Ramazan Demir’in Ferit’e hayat verdiği dizinin finali ile ilgili bir iddia ortaya çıktı. Öte yandan Bilal Özcan sunuculuğunu üstlendiği magazin programında Gülseren Buğdaycıoğlu'na başvuran ismi açıkladı.

Yalı Çapkını dizisinin final bölümü senaryosu ifşa mı oldu?

 İflas eden Ferit'in intihar ederek yaşamına son vereceği söyleniyor.

Oyuncuları arasında Mert Ramazan Demir, Afra Saraçoğlu, Beril Pozam, Çetin Tekindor gibi isimlerin yer aldığı Yalı Çapkını her hafta cuma akşamları ekrana geliyor. Dün akşam sezon finaline giren Yalı Çapkını’nın nasıl final yapacağı ortaya çıktı. Dizinin iddia edilen finali izleyenleri adeta kahretti.

Sabah'ın haberine göre Ferit, maddi durumu iyi, yakışıklı, kendine güvenen ancak aşka ve evliliğe inanmayan bir gençtir. Seyran ile ilk evlendiğinde ona karşı sevgi duymayan Ferit, Seyran'a aşık olup onun için tüm hayatını değiştirecektir.

Ancak koskoca yalıda tek başına kalan Seyran, kendisini aldatan Ferit'i terk edecek. Ardından Ferit'in çöküşü başlayacak.

Ancak dizinin nasıl biteceği ise aslında hikayeye bağlı değildir. Birçok kitap uyarlaması dizide, hikayeye bağlı kalınmamaktadır. Birçok dizide reytinglere ve izleyicinin beklentisine göre bir senaryo yazılmakta ve bu senaryo ile sonuna karar verilmektedir.

Yalı Çapkını'nda imzası bulunan Gülseren Budayıcıoğlu, dizi hakkında yaptığı bir açıklamayla "Yalı Çapkını gerçek hikaye mi?" sorusuna yanıt vermişti. Buğdaycıoğlu, diziyle ilgili şunları söylemişti:

"Tabii ki gerçek bir hikayeden alındı. Her karakterin ayrı bir hüznü ve sıkıntısı var. Bakalım siz hangi karakterlerle empati yapacaksınız. Ben en çok Seyran ile ablası Suna'yı kendime yakın görüyorum. Benim de kardeşimle ilişkim böyle yakındı. Halanın, evdeki anne Esme'nin, Suna'nın kaderi başka"

Bilal Özcan ise sunuculuğunu üstlendiği magazin programında Gülseren Buğdaycıoğlu'na başvuran ismi açıkladı.

Yalı Çapkını dizisi hakkında konuşan Özcan, şunları söyledi: "Gülseren Buğdaycıoğlu'na gidip derdini anlatan, Gülseren Buğdaycıoğlu'nun da bu hikayeyi ortaya çıkarmasına sebep olan, ilk kıvılcımı yakan kim? Benim düşüncelerim Ferit yönündeydi. Çok git gel yaşıyordu. Ekipte çalışan bir kaynaktan kim olduğunu öğrendim.

Gülseren Buğdaycıoğlu'na giden Ferit'miş. O başvurup, tedavi olmuş. Son bölüme kadar Ferit'in davranışlarını şımarıklık gibi yorumluyorduk. Ancak son bölümde Ferit çıldırdı.

Biz Yalı Çapkını'nda Ferit'in hikayesini izliyoruz. Bunun üzerine bir sosyal medya kullanıcısı, "Gülseren Buğdaycıoğlu'nun dizilerinde hep kadınların hikayesini izledik. Bir erkeğin hikayesini izliyoruz... Çok şaşırtıcı ve değişik."