Abone Ol

Yabancı medyadaki Erdoğan canlı yayında kalp krizi geçirdi iddiası yalanlandı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği iddialarını yalanlayarak, Erdoğan'ın yarın düzenlenecek 'Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme' törenine canlı bağlantı ile katılacağını açıkladı.

Yabancı medyadaki Erdoğan canlı yayında kalp krizi geçirdi iddiası yalanlandı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

"İddialar doğru değil"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı’ yönündeki iddialar doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yarın düzenlenecek ‘Akkuyu Nükleer Santrali İlk Yakıt Yükleme’ törenine canlı bağlantı marifetiyle katılacaktır” ifadelerini kullandı.

Altun: Kesin olarak reddediyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan’ın sağlığı hakkında ortaya atılan iddiaları “mesnetsiz” olarak niteledi; “kesin olarak reddediyoruz” dedi. İddialara ilişkin yalanlama açıklamasını hem Türkçe hem de İngilizce olarak paylaşan Fahrettin Altun, Çin’in İngilizce yayın yapan haber kanalı CGTN’in bugün Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin iddiayı gündeme getirdiği paylaşımı da ekledi. Altun’un Twitter mesajında CGTN America dışında, War Monitor, Spriter hesaplarının yanısıra; ABD’li Türkiye uzmanı Steven Cook’un paylaşımlarını da eklediği görüldü.

Paylaşım silindi

CGTN’in Twitter hesabından bugün yapılan bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği; hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ciddi olduğu iddia edilmişti. Daha sonra bu paylaşımın CGTN'in Twitter akışından silindiği görüldü.

Fuat Oktay: “Sağlık durumu iyi”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam canlı yayında rahatsızlandığı için katılamadığı Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’taki toplantılara onun yerine katılan Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Hafif bir üşütme geçirdi" dedi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabından da Erdoğan’ın kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı iddiaları yalanlandı.