Abone Ol

WWF Türkiye Akbelen'de ağaç katliamı yapan Limak'ın patronu Ebru Özdemir ile ilişkisini kesti

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı köylüler, 2019 yılından beri direniyor.

WWF Türkiye Akbelen'de ağaç katliamı yapan Limak'ın patronu Ebru Özdemir ile ilişkisini kesti

Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda kömür madeni uğruna ağaç kıyımı yapan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir ‘WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’ mütevelli heyeti üyesi çıktı. Vakıf, Özdemir’i üyelikten çıkarmak için harekete geçti.

24 Temmuz sabah saatlerinde ormana baskın yapan jandarma, orman kesimini engellemeye çalışan köylülere ve yaşam savunucularına biber gazıyla müdahale etti.

Akbelen'de itirazlara rağmen orman kıyımı yapan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in doğal hayatı koruma mücadelesi veren WWF-Türkiye Mütevelli Heyeti üyesi olduğu ortaya çıktı.

WWF'den açıklama

1975 yılından beri Türkiye'de doğal hayatı koruma mücadelesi veren vakıf konuyla alakalı açıklama yaptı. Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı belirtildi. Vakıf tarafından Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

Vakfın açıklamasında "Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in profesyonel faaliyetlerinin vakfımızın ilkeleri ile uyuşmaması ve vakıf tüzüğümüze aykırı olması sebebiyle mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemleri devam etmektedir WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak İkizköy-Akbelen Ormanı’nda sürmekte olan maden sahası açma çalışmalarına karşı, sivil toplum paydaşları ve yöre halkının verdiği mücadelenin yanındayız. Maden sahası açma faaliyetlerinin acilen sona erdirilmesi için yetkililerden taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz."