Abone Ol

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Nazi selamı skandalı için flaş açıklama

İstanbul'da gerçekleşen liseler arası futbol müsabakasında bir grup liseli 'Nazi selamı' verdi. Söz konusu turnuvada Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncularının Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerini topluca 'Nazi selamı' vererek yaptı. Konuyla ilgili Üsküdar Amerikan Lisesi açıklama yayımladı.

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden Nazi selamı skandalı için flaş açıklama

Geçen günlerde İstanbul'da liseler arası futbol müsabakası gerçekleştirildi. Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncuları Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerini 'Nazi selamı' vererek yaptı.

İzzet Stamati isimli Twitter kullanıcısı söz konusu iddiayı Tweetle duyurdu. Tweette şu ifadeler yer aldı: "Bugün oynanan liseler arası futbol müsabakasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncuları Ulus Musevi Lisesi oyuncularına gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamışlar. Hem de bir tanesi değil topluca yapmışlar."

Avlaremoz'un haberine göre konuyla ilgili UÖML öğrencileri yorum yapmak istemezken, veliler olayın gerçekleştiğini söyledi. UÖML müdürü Funda Kara’nın öğrencilere çok üzgün olduklarını, ÜAL ve müsabakayı düzenleyen kurum ile iletişimde olduklarını bildirirken ayrıca Musevi Lisesi öğrencilerinin olay sırasında tepkilerini doğru şekilde getirdikleri için öğrencilerle gurur duyduğunu açıkladığı öğrenildi.

Türkiye Yahudi Topluluğu iddiaları doğruladı

İddianın sosyal medyada gündeme gelmesi ve tepkilerin yükselmesinin ardından bir açıklama da Türkiye Yahudi Topluluğu tarafından yapıldı. Topluluk, olayın yaşandığını doğruladı. Topluluk tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Konu tarafımızca bilinmekte, gerek okul yönetimimiz, gerekse de Türk Yahudi Toplumu başkanlığınca hassasiyetle takip edilmekte ve gerekli girişimlerde bulunulmaktadır.”

Üsküdar Amerikan Lisesi'nden açıklama

Üsküdar Amerikan Lisesi’nin Instagram hesabından yayınlanan açıklamada "Yanlış hareketten dolayı derin üzüntü içindeyiz" denildi. Açıklamada urum olarak her türlü ayrımcılığın karşısında bulunulduğu dile getirilerek soruşturma başlatıldığı kaydedildi.