Abone Ol

Ülker'in 1 Nisan reklamını hazırlayan tanıdık!..

Merak ettiğim: 'zehirlenme,idam, suikast' gibi subliminal mesajlar içeren, öcü bir sesle çekilen reklamı kafalarına göre mi yaptı? Ya da hangi kafayla yaptılar? Hangi saikle hareket ettiklerini neden açıklamıyorlar?

Ülker'in 1 Nisan reklamını hazırlayan tanıdık!..

Dilek Güngör Sabah gazetesindeki "FETÖ yaptığında da şaka sanıyorduk?" başlıklı yazısında Ülker'in tepki toplayan ve yayından kaldırılan "1 nisan şakası- hesaplaşma" reklamını tahlil ediyor.İşte o yazı...

Biliyorsunuz, Ülker 1 Nisan'da sosyal medyada 'Küçük kardeş olmak' adlı bir reklam filmi yayınladı.

Ama ne film?

Bırakın çocuğunuzu siz bile izlediğinizde 'korku filmi'ni aratmayacak bir ses tonuyla yayınlanan sözüm ona mutluluk şarkısı çizgi karakterler ve altyazılarla (hesaplaşma zamanı, acılar seni bulacak, evini folyo ile kaplı bulacaksın,halı sahada ip direği ile bağlı, pastaya acı biber, bir bakmışsın küçük kardeşler ablaları,abileri kurtaracak) birleşince tüyler ürperticiydi.

Peki kim çekti bu filmi?

Ajanslara yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, '1 Nisan hesaplaşma zamanı' kampanyasının ana konsept ve söylemleri TBWA İstanbul tarafından, dijital web sitesi ve uygulamaları ise Plasenta Conversation Agency tarafından yönetimden gerekli onaylar alınarak hayata geçirilmiş.

Plasenta'nın başında Gezi olaylarında adını duyduğumuz Cem Batu var. Batu, o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektubuyla gündeme gelmişti.

Dün belki 5 kez ofisini aradım, sekreterine not bıraktım, geri dönmedi.

Anlayacağınız yer yarıldı içine girdi.

Cem Batu Kimdir?

Merak ettiğim ve açığa kavuşturulmasını istediğim bir konu daha var. Gezi sırasında yazdığı mektupta'reklamın şiddetle işi olmaz'diyen Plasenta'nın patronu Cem Batu ya da TBWA İstanbul 'zehirlenme,idam, suikast' gibi subliminal mesajlar içeren, öcü bir sesle çekilen reklamı kafalarına göre mi yaptı? Ya da hangi kafayla yaptılar? Hangi saikle hareket ettiklerini neden açıklamıyorlar? Yukarıdaki sorular yanıt bulmazsa... Bu iş daha çok su kaldırır.