Abone Ol

Turkuvaz Dergi Grubu'ndan Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel adlı kitaba sansür

A7 Kitap, Turkuvaz Dergi Grubu'nun “Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel” adlı kitaba uyguladığı sansürü açıkladı.

Turkuvaz Dergi Grubu'ndan eşcinsel içerikli kitap ilanına sansür!

Paul Russel’in kaleme aldığı ve A7 Kitap tarafından yayımlanan “Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel” adlı kitaba Sabah ATV gibi yayınları da içerisinde bulunduran Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Grubu sansür uygulandı.

A7 Kitap tarafından yapılan açıklamada, yayınevinin Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Dergi Grubu'na ait Sabitfikir adlı dergiye ilan vermek istedikleri fakat ilanda yer alan “Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel” adlı kitabın ilandan çıkarılması talebinin geldiği belirtildi.

Turkuvaz Grubu’nun kitabın ilandan çıkarılması talebini kınayan A7 Kitap, “kitabımıza uygulanan sansürü kabul etmeyip ilanımızı geri çektik”açıklamasında bulundu.

A7 Kitap’ın açıklaması şöyle:

“A7 Kitap olarak, Turkuvaz Dergi Grubu'na ait olan Sabitfikir isimli dergiye, ‘A7 Kitap Editörü Çeviri Kitaplar Seçkisi’ başlığıyla 10 kitaptan oluşan bir ilan vermek istedik. İlanımızda yer alan kitaplardan biri olan ve editörlüğünü Suat Hayri Küçük'ün yaptığı Paul Russell tarafından yazılan ‘Tarih Boyunca En Etkin 100 Eşcinsel’ kitabımızın ilandan çıkarılması tarafımızdan talep edildi. Kitabımıza uygulanan sansürü kabul etmeyip, ilanımızı geri çektik.

A7 Kitap olarak yayımlama özgürlüğünün sansürlenmesi anlamına gelen bu talebi kınıyor ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

(ODATV)