Abone Ol

Türklerden sperm bankası kuyruğu! Cryos'a akın ettiler!

Sperm bağışlamak isteyen Türkler, dünyaca ünlü sperm bankası Cryos'a akın etti.

Türklerden sperm bankası kuyruğu! Cryos'a akın ettiler!

Sabah Gazetesinin geçtiğimiz günlerde yayınladığı yazı dizisinin ardından Türk erkekleri, dünyaca ünlü sperm bankası Cryos'ı e-posta yağmuruna tuttu.

Danimarka'nın Aarhus kentinde faaliyet gösteren sperm bankası, bağış yapmak isteyen Türk donörlerin akınına uğradı. Farklı yollarla Cyros International adlı sperm bankasına ulaşan donörler, Cyros International Direktörü Ole Schou'yu şaşkına çevirdi.

"Türkiye'de konunun büyük bir tartışma yarattığını duydum. Donörlüğün tartışılması bile bizim için önemli" diyen Schou, son iki haftada 20'den fazla Türk erkeğinin sperm bağışlamak için e-posta gönderdiğini açıkladı; "Bazıları doğrudan bana geldi. Kimileri ise farklı departmanlara. Ancak en azından 20 kişinin donör olmak istediğini söyleyebilirim."

Türk erkeklerinin en çok masraflar ve kazanç konusunda soru sorduğunu dile getiren Schou, Sperm vermek için başvuran bazı Türklerin resimlerini de gönderdiğini belirtti.

Kimi Türkçe yazılan, kimi de internet üzerinden ingilizceye çevrildiği için anlamsız hale gelen e-postalardan bazıları ise şöyle:
-Ben bir Türk erkeğiyim ve bu konuyla ilgileniyorum. İlk olarak şartlarınızı bilmek istiyorum. Lütfen bana e-posta gönderir misiniz?
-İngilizce bilmiyorum. Sperm vermek istiyorum. Nasıl verebilirim? Şartları neler?
-Merhaba. Uçak biletlerimi ve otel masraflarımı karşılıyor musunuz? Size fotoğrafımı da yolluyorum.


Ünlü komedyen Cem Yılmaz da 2008 yılında gerçekleştirdiği stand-up şovunda sperm bankalarını konu edinmiş ve Türkler'in donör olmaya meraklarını anlatmıştı. Yılmaz, kahkahayla izlenen şovunda, "Donöre 3-5 bin euro civarında bir para ödeniyor. Bizde bankanın olmamasının sebebi bu olabilir. Çünkü, 'Bağışlayın' diye duyuru yaparlarsa, (eliyle yayma-sıvama işareti yaparak) Türkler orayı yıkar" demişti.